Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Принц Хари се върна в Лондон за откриване на паметник в чест на принцеса Даяна

отпечатай новината

26.06.2021 09:34 | Видян 1353 пъти

Принц Хари се върна в Лондон за откриване на паметник в чест на принцеса Даяна

Британският принц Хари, който живее в САЩ, пристигна в Лондон, за да участва в церемонията по откриването на паметник на покойната му майка принцеса Даяна, съобщи британското електронно издание "Мейлонлайн".

По-рано британската агенция ПА цитира съобщение на британското кралско семейство, че херцогът на Кембридж Уилям и херцогът на Съсекс Хари ще участват в церемонията по откриването на паметник на принцеса Даяна (1961-1997) следващата седмица в Лондон, съобщи ТАСС.

Тържественото мероприятие е планирано за 1 юли, за шестдесетата годишнина от рождението на принцесата на Уелс, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата й с британския престолонаследник принц Чарлз. Заради пандемията церемонията ще е в тесен кръг от роднини и приятели на покойната принцеса Даяна. Сред тях ще бъде и авторът на паметника Иън Ранк-Броудли.

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Малкият й син принц Хари, който се пресели със семейството си в САЩ, е пристигнал по обяд в Лондон с полет от Лос Анджелис и се е отправил към Фрогмор котидж, където ще бъде под петдневна карантина съгласно санитарните мерки заради пандемията. Фрогмор, недалеч от двореца Уиндзор, където от повече от година заради пандемията живее кралица Елизабет Втора, бе предоставена на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл след сватбата им. След карантината принц Хари ще се подложи на тест за новия коронавирус, преди да се присъедини към церемонията в четвъртък.

Принц Хари е пристигнал в Лондон сам. Съпругата му Меган, която наскоро роди второто дете на двойката - Лилибет Даяна, е останала в САЩ с бебето и с първородния син Арчи.

Паметникът на принцеса Даяна е поръчан от синовете й Уилям и Хари. Двамата ще се срещнат на откриването му за първи път след погребението на дядо им принц Филип през април.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !