ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

18 г. гъби на ден – 45% по-нисък риск от рак

отпечатай новината

11.07.2021 09:58 | Видян 1552 пъти

18 г. гъби на ден – 45% по-нисък риск от рак

Гъбите са храна, която често забравяме в менюто си, а непрекъснато се доказват нови и нови техни положитени качества.  На това сме посветили и днешния ни лайфхак.

Изследване на Университета на щата Пенсилвания доказва, че 18 грама гъби на ден – една гарнитура или шепичката, необходима за създаване на прекрасна супа от тях, особено ако е бистра, за да бъде по-полезна, свалят риска от рак с 45%. Резултатът от това изследване се е появил като следствие от невероятно продлжителна и обемна работа – 54 години и 19 000 души, които са минали през наблюденията на учените. Особено силно е положителното влияние на гъбите върху рака на гърдата, който през последните години се развива като епидемия сред дамите по света и у нас, но вече атакува и силния пол. Чудото се дължи на ерготионеина – антиоксидант, който се съдържа н тях.

Понеже споменахме супата и гарнитурата, сигурно някои от вас ще си кажат – да, да, ама не, а термичната обработка? Оказва се, че положителните свойства на гъбите не се влияят от температурата, на която ги подлагат.

Учените подчертават, че за да можем да се възползваме не само от противораковите, но и от другите полезностите на този деликатес, добре е да не слагаме сол или да използваме минимално количество от нея. 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !