Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Какво точно е учил Пламен Николов?

отпечатай новината

03.08.2021 11:18 | Видян 1605 пъти

Какво точно е учил Пламен Николов?

Какво всъщност е завършил кандидат-премиерът на "Има такъв народ" Пламен Николов ? Това се оказа въпрос с труден отговор заради неяснотите в биографията на неизвестния доскоро политик-дебютант, който взе мандат за съставяне на правителство от държавния глава в петък, пише Клуб Z.

Според биографията на Николов в сайта на ИТН той е "доктор по философия на правото, политиката и икономиката", като е учил в родния Софийски университет "Св. Климент Охридски" и в австрийския Universität Klagenfurt. В последната версия на биографията му там е отбелязано, че докторската му степен е взета именно в България.

Това обаче е в противоречие с личния му профил в бизнес-ориентираната социална мрежа LinkedIn. Там Николов е отбелязал само магистърската си степен в СУ ("История и философия на науката и технологията") и PhD в известния австрийски университет именно по "Философия на правото, политиката и икономиката".

Според информация в свободната енциклопедия Уикипедия, Пламен Николов е завършил магистратура по философия през 2000 г. със защитена дипломна работа на тема "Философската рефлексия и смяната на научните познавателни парадигми". Важно е да се отбележи, че статията за Николов в енциклопедията, която всеки може да редактира, е създадена от нулата и оформена готова на 26 юли, ден преди да бъде обявена кандидатурата му. А създателят на статията е анонимно IP, работило само по нея.

Прави впечатление, че в Уикипедия друг потребител - nikolov p - редактира неколкократно статията. Ако това е самият Пламен Николов, тази практика нарушава правилата на енциклопедията. В момента върху статията се води т.нар. редакционна война, а голяма част от твърденията в нея са без източник.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !