JLo без грим и прическа на МетГала:...

JLo без грим и прическа на МетГала: Нова мода

Комедийното шоу Кой да знае се...

Предаването стартира със специален двучасов епизод на...

Пламен Кралев премина успешно техническия преглед за Льо Ман

отпечатай новината

10.06.2009 10:20 | Видян 2913 пъти

Пламен Кралев премина успешно техническия преглед за Льо Ман

Първият българин в “24 часа на Льо Ман” премина през техническите прегледи, които се провеждат ден преди свободните тренировки в центъра на едноименния град. Състезателните коли и пилотите преминават през проверките пред замъка, който е символ на Льо Ман и родно място на Хенри Плантагент, първият крал на Англия и родоначалник на известната династия.

Организаторите на “24 часа на Льо Ман” имат допълнителни критерии към пилотите за допускане в състезанието. На първо място това е покриване на време, не по-бавно от 125% от това на най-бързата кола на пистата, което се очаква да бъде прототипът на заводските отбори на Peugeot или Audi. Също така всеки дебютиращ пилот държи тест, които изисква преминаването на 140 км през деня и 45 км през нощта, след които ще бъде преценено дали пилотът ще бъде допуснат до състезанието.
“Чувствам се спокоен, сигурен съм, че ще покрия критериите за участие”, коментира Пламен Кралев.

Участието на българския пилот Пламен Кралев в 77-то издание на “24 часа на Льо Ман” стана новина за френските и чуждите медии още по време на техническите проверки, а десетки желаещи го очакваха за автограф.

Първото участие на български пилот в легендарното състезание привлече електронни и печатни медии, които желаеха да се запознаят с пилота и да разберат с какви амбиции ще стартира в събота. Най-честият въпрос към Кралев бе за това как е успял да се изкачи на толкова високо ниво само за две години и какви са му плановете за бъдещето.  “Много зависи от представянето ми на Льо Ман, но със сигурност ще продължа участие в Le Mans Series като пилот на голяма българска компания”, поясни Кралев.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !