Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Дарина Павлова стана... десерт

отпечатай новината

23.09.2021 13:49 | Видян 765 пъти

Дарина Павлова стана... десерт

Дарина Павлова обожава да е в центъра на вниманието, особено пък, ако е за нещо, което ласкае самочувствието й. Мадам Мулти, както наричат бизнесдамата, наскоро се похвали, че десерт носи нейното име.

За потвърждение вдовицата на Илия Павлов показа и снимка на менюто, в което сладкото изкушение фигурира с нейната фамилия - "Павлова" в едно от любимите й кафенета в Италия.

"Как да не съм щастлива! Няма по-известна личност от мен тук. И аз обожавам тези комбинации в сладкиша, но рядко си позволявам захар", написа 58-годишната бизнесдама на феновете си в социалните мрежи.

Ще трябва обаче, малко да намалим еуфорията на Мадам Мулти, защото всъщност торта "Павлова" си има своята любопитна история, която съвсем не се отнася за Дарина Павлова. Става дума за легендарната руска примабалерина Анна Павлова, която е толкова известна и обожавана, че редица готвачи кръщават ястията си на нея. 

В началото на 20-те години на миналия век Анна Павлова е на турне в Австралия и Нова Зеландия, където запленява хората там с изяществото на танца си, но и ги кара да водят спор и до днес заради произхода на тортата, носеща нейното име - Павлова. Новозеландците твърдят, че те са авторите на този прекрасен десерт, а австралийците отричат и казват, че тортата е създадена в хотел в град Пърт и е кръстена на балерината, защото е обявена за "фина като Павлова".

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !