Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Фен съм на енергията на пържолите: Гришо

отпечатай новината

14.10.2021 10:54 | Видян 1606 пъти

Фен съм на енергията на пържолите: Гришо

Случвало ли ви се е да си вземете парче шоколад късно вечер, но впоследствие да ви обвземе мисълта,е ще нарушите диетата си по този начин? Е, Григор Димитров ви уверява, че не сте сторили нищо лошо. Преди сблъсъка си с Даниил Медведев първата ракета на страната ни взе участие в една от любопитните рубрики на ATP наречена "Food Court". Ето на какви въпроси отговори българинът:
 
– Да кажем, че ти се наложи да готвиш тази вечер, независимо дали за себе си или за приятели. Какво ще приготвиш?
 
– Харесва ми да готвя заедно с някого. С близките и приятелите ми готвим почти всяка вечер. Напоследък приготвяме често барбекюта и се научих да правя страхотни пържоли. Наслаждавам се на цялото изживяване. Харесва ми енергията, която се усеща, когато всички правим нещо заедно. Приготвяме и много салати, като от време на време експериментираме със съставките. По турнирите ям паста почти всеки ден, така че бих могъл да кажа, че съм усвоил и нейните тайни. Наслаждавам се на готвенето и му се отдавам винаги, когато имам възможност.
 
– Доставя ли ти удоволствие да се опитваш да усъвършенстваш кулинарните си способности?
 
– Печенето е добър пример за това. Напоследък се опитвам да се подобря в тази област и да откривам нови методи. Проблемът в случая е намирането на време за това, защото постоянно имам чувството, че нямам такова. Точно там започват затрудненията. Надявам се, че когато графикът ми е малко по-разреден, ще имам възможност да импровизирам в кухнята и да се постарая да се усъвършенствам. За сметка на това обаче съм много добър в приготвянето на бисквити с шоколадови парченца. Иска ми се да изпробвам и някои по-сложни неща, но уменията ми все още не са достатъчно сериозни.
 
– Макар да си професионален атлет, предполагам, че след края на годината си даваш повече свобода относно хранителния режим. Така ли е?
 
– Мисля, че е много важно да използваш възможностите да се отпускаш, дори да е само за няколко дни. Харесва ми от време на време да си подарявам ден, в който да не се отраничавам. За самия теб е хубаво да не си прекалено обсебен от това какво, кога и колко ядеш. По принцип се храня доста здравословно, но не съм вглабен в това. Понякога си позволявам да хапна пакет желирани мечета. Сега, когато съм в Калифорния, прибягвам до In-N-Out Burger. В това се изразява „мръсният“ ми ден, когато съм тук.
 
– Като по-млад вероятно ти е отнело повече време да се научиш да се придържаш към хранителния си режим. Какво би посъветвал младите играчи и феновете, които търсят начин да се справят с изкушенията?
 
– Всеки ден ни обграждат какви ли не изкушения под всякакви форми. Аз обичам да опростявам нещата. Когато израствах в България, ядях доста обикновена храна. Имахме ферма, от която постоянно вземахме пресни зеленчуци. Не страня от никаква храна – пиле, риба, каквото и да е. Ако си спортист или просто се опитваш да следваш режим, за да влезеш във форма, е важно да се съсредоточиш върху това какво можеш да ядеш. Например ако си направиш кръвен тест и видиш кои храни не ти понасят, кои от тях организмът ти преработва добре и кои – не толкова. Това ти предоставя насоките, които да следваш, и на базата на тази информация си изготвяш меню за седмицата. В общи линии се придържаш към него, като от понякога променяш това и онова, за да не става диетата ти твърде еднообразна. Не мисля, че е трудно, стига да имаш желание.
 
– Предполагам, че по време на турнир диетата ти е доста стриктна, но все пак позволяваш ли си бисквитка или нещо подобно от време на време?
 
– Да, разбира се, но не си позволявам да стигам до степента, в която да изпитвам нужда от нещо подобно. Когато си спазвал стриктна диета в продължение на четири или пет седмици, със сигурност ще дойде момент, в който през нощта ще си мислиш как умираш за парченце шоколад. Аз казвам: давай, хапни си. Нищо няма да се обърка от едно парченце шоколад. Да се бориш с подобни усещания може да е много изтощително от психологическа гледна точка, така че защо ти е да го правиш? Вече вършиш чудесна работа, така че си дай малка награда, позволи си да се почувстваш добре.
 
– Кои са най-вкусното ястие, което си опитвал, и най-добрият ресторант, в който си бил?
 
– Харесва ми да ходя по ресторанти и имам няколко любими. Естествено, готвенето на майка ми за мен е най-доброто, защото дори когато не съм гладен, нейната храна изостря апетита ми. За мен това е еталонът. Естествено, навсякъде, където пътуваш, искаш да отидеш в някой ресторант и да опиташ местната кухня. Винаги се опитвам да го правя преди турнир. Давам си достатъчно време да се насладя на храната, след което да се върна към обичайния си режим.
 
– Има ли ястие, което не харесваш и, ако да – защо?
 
– Не мога да ям банани. Просто не ги понасям. Това е единственият плод, който изобщо не харесвам. Не съм претенциозен, но бананите са нещо, с което просто не мога да се справя.
 
– Много тенисисти ядат банани на корта. Какво използваш като техен заместител?
 
– Енергийни барчета, ябълки или нещо подобно, но никога банан.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !