Евро си показа доматите

Катето Евро показа реколтата от домати от домашната си...

Кичка цитира Чехов

Кичка Бодурова проповядва:"Днес помолих близък човек...

Цели колонии от розово фламинго се заселват в Поморие

отпечатай новината

23.11.2021 10:14 | Видян 514 пъти

Цели колонии от розово фламинго се заселват в Поморие

Цели колонии от розови фламинги са се засели в Поморийското езеро. Екзотичните птици се чувстват толкоз спокойни, че могат да бъдат следени доста покрай жилищните здания.

Снимките на розовите фламинги в Поморийското езеро на учителя Атанас Атанасов събраха хиляди почитатели в обществените мрежи. Той е фотограф любител и обожава да снима грациозните птици.

" Ами тъй като са по-интересен, другоземен тип , преди мислех, че би трябвало да вървя до Гърция, тъй като най-близко са в Гърция на езерото Керкини и мислех, че би трябвало там да отида да ги фотографирам , само че не щеш ли те взеха и дойдоха в родния ми град " , споделя Атанас.

Снимките му водят на крайбрежията на езерото любители на природата от близо и далеч.
 
" От доста години мечтаех да ги фотографирам , тъй като първите бройки още преди 10 години започнаха да идват в България и съм ги гонил през всички тези години, първият път ми се отдаде опция даже през 2019 година " , споделя Атанас.

За три години птиците се чувстват толкоз добре, че съвсем не се плашат от близостта на хората.

Фламингите в Поморийското езеро са напълно покрай градската среда, по тази причина и локалните се шегуват, че се чувстват като на Аруба.

Еколозите следят , че за изминалите три години числеността на птиците наброява над 1000 индивида, а по пръстените на някои установяват и от кое място са пристигнали.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !