Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

0,5 л вода преди хранене или 1 мл на калория храна: идеалният детокс

отпечатай новината

05.12.2021 10:00 | Видян 702 пъти

0,5 л вода преди хранене или 1 мл на калория храна: идеалният детокс

И друг път сме давали лайфхак колко вода на ден трябва да пием и кое се променя в трендовете, налагани от учените по тази тема.

Днес сме посветили нашата рубрика на този важен въпрос за детоксикирането на организма. Вече сме писали, че и растителните, и животинските храни ни носят токсини/отрови, които е добре да изчистваме от себе си.

Това, разбира се, не е единствената причина, поради която се нуждаем от вода. А дозирането й се оказва съществено, за да не претоварваме отделителната система.

И така, старото разбиране гласи, че количеството на животворната течност, от което се нуждаем да поглъщаме дневно е по милилитър на една килокалория. Тоест, ако един спортуващ поне два пъти в седмицата мъж хапва по 2 500 – 3 000 калории на ден, той има потребност от 2,5 – 3 литра вода. При атлетите, при които количеството калории се вдига до 4 000 – 5 000 калории заради ежедневните тренировки, и количеството вода расте пропорционално. Съответно, дамите трябва да поглъщат по-малки количества каории – до 1 500 – 2 000, и да консумират съответно 1,5 – 2 л вода.

По-съвременното разбиране е, че количеството вода трябва да бъде поглъщано, независимо от калориите, за да освободи пътя за храната. Така преди всяко ядене трябва да поемаме по половин литър – една малка бутилка, вода.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !