Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Как принцеса Даяна прекара последния си рожден ден през 1997 г

отпечатай новината

03.07.2022 11:45 | Видян 793 пъти

Как принцеса Даяна прекара последния си рожден ден през 1997 г

Само два месеца преди трагичната автомобилна катастрофа да отнеме живота на принцеса Даяна, тя прекара последния си рожден ден на тържество - но не и без да отдели време за среща с феновете си.

Покойната кралска особа отпразнува 36-ия си рожден ден на 1 юли 1997 г. със стил, като присъства на галавечеря, организирана в чест на 100-годишнината на галерия "Тейт" в Лондон. Принцеса Даяна зашеметява с черна рокля с мъниста, която получава като подарък за рождения си ден от приятеля си, дизайнера Жак Азагури, и с блестящо колие със зелени камъни и подходящи обеци.

Даяна също така ясно показа защо е наричана "народната принцеса", като отдели време да поздрави доброжелателите, които се бяха събрали навън. Те я обсипват с подаръци за рождения ѝ ден, включително картички, цветя и малък розов балон с анимационно мече.


 

"Даяна имаше гениален усет към хората", сподели по-рано пред PEOPLE по-малкият ѝ брат Чарлз, 9-ият граф Спенсър. "Тя можеше да накара всеки човек, независимо дали е най-великият или най-скромният, да се чувства напълно непринудено в нейната компания. "


 

Последното лято на принцеса Даяна е белязано от пътуване до САЩ, където тя изнася реч на организираната от Червения кръст гала за жертвите на противопехотни мини и се среща с Хилари Клинтън, както и от посещение в Босна, където работи с Кампанията за противопехотни мини. Тя също така почива в Сен Тропе с приятеля си Доди Ал Файед и двамата си сина, принц Уилям и принц Хари.


 

След като Ал Файед прекарва девет дни на почивка във френската и италианската Ривера, двойката пристига в Париж на 30 август. Само няколко часа по-късно Даяна и Доди загиват в автомобилна катастрофа в пътния тунел Pont de l'Alma, докато пътуват от хотел Ritz Paris към друг апартамент в града.


 

Наследството на Даяна продължава в синовете ѝ - от благотворителната им дейност до усилията им да запазят паметта ѝ жива.

"Със сигурност се надявам и вярвам, че всичко, което правя, я кара да се гордее", казва принц Хари ексклузивно пред PEOPLE през април 2022 г. "През 12-те кратки години, в които имах щастието да общувам с нея, видях и усетих енергията и възторга, които тя получаваше, когато помагаше на другите, независимо от техния произход, заболяване или статус. Нейният и техният живот е бил по-добър заради това, колкото и кратък да е бил нейният или нейният. "

Той добави: "Почитам майка си във всичко, което правя. Аз съм син на майка си. "

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !