Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Кевин Спейси е осъден да плати над $30 млн.на продуцентите на сериала "Къща от карти"

отпечатай новината

05.08.2022 12:43 | Видян 1062 пъти

Кевин Спейси е осъден да плати над $30 млн.на продуцентите на сериала

Съдия разпореди на актьора Кевин Спейси и на продуцентските му компании да платят на създателите на сериала "Къща от карти" близо 31 милиона щатски долара обезщетение за загубите, свързани с уволнението му от продукцията през 2017 г. заради сексуални злоупотреби, предава чуждестранната преса.


 

 


 

Решението на съдията от Висшия съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана означава, че RMC и другите компании - продуценти на сериала на Netflix трябва да получат 30,9 милиона щатски долара.


 

Холивудската знаменитост отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си. Арбитърът между звездата и продуцентите е установил, че Спейси е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение, като е "влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва във водеща роля и като продуцент на "Къща от карти". В резултат на това MRC го уволнява, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани героя му и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете, което води до загуби от десетки милиони долари, се посочва в съдебните документи.


 

 


 

Адвокатите на Спейси го защитиха в съда с аргумента, че решението за изключването му от шестия сезон на сериала е взето и изпълнено преди приключване на вътрешното разследване, следователно не е част от условията за нарушение на договора на актьора, предава БТА. Те твърдяха също, че действията на актьора не са съществена причина за финансовите загуби на продукцията.


 

Съдебната битка по казуса между продуцентите и Спейси продължи повече от три години.


 

 


 

Кариерата на 63-годишния носител на награди "Оскар" бе прекъсната внезапно през 2017 г., след като към него бяха публично отправени няколко обвинения в сексуални злоупотреби.


 

 


 

Той бе уволнен или отстранен от няколко проекта, сред които популярния политически трилър на Нетфликс "Къща от карти", в който той бе във водещата роля на конгресмена и президент Франк Ъндърууд. Срещу него бяха заведени дела за сексуално насилие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !