Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

На 95 години: Легендарната Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат

отпечатай новината

15.08.2022 10:59 | Видян 717 пъти

На 95 години: Легендарната Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат

Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите за горна камара (Сенат) на италианския парламент през септември, съобщи вестник „La Repubblica“.


 

Според изданието, 95-годишната филмова звезда ще бъде кандидат на политическата формация „Суверенна и народна Италия“ (Isv), в чиито листи е включена, благодарение на адвоката си Антонио Ингроя. От там се надяват да преодолеят 3-процентната бариера, необходима, според местното законодателство, за влизане в парламента.


 

Вестникът отбелязва, че това няма да бъде лесно, тъй като след приетата парламентарна реформа броят на депутатите е намален с около една трета – в долната камара от 600 депутатите вече ще бъдат 400, а в горната – от 315 са намалени на 200 сенатори.


 

Парламентарните избори ще се проведат на 25 септември.


 

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите: през 1999 г. тя се кандидатира за Европейския парламент с листата на "Демократите", но успя да събере едва 10 000 гласа.


 

През последните години името на актрисата в светските хроники се свързва основно със скандални истории около нейното имущество, заради което води съдебни дела с внука си Димитри. Роднините настояват, че Лолобриджида не е в състояние да управлява самостоятелно имуществото си и постоянно става жертва на изнудване от хора от своето обкръжение.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !