Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Деси Тенекеждиева продуцира нов филм

отпечатай новината

17.08.2022 17:15 | Видян 729 пъти

Деси Тенекеждиева продуцира нов филм

Деси Тенекеджиева продължава да подкрепя и развива младите си колеги в киноиндустрията. Тя продуцира най-новия късометражен филм на младата Евгения Танева, с която работи за втори пореден път. Финалистката на култовата НАГРАДА ЗА КИНО 355(Три-Пет-Пет) на Фондация „Стоян Камбарев“ изненадва най-младите киномани  с комедията си „Сашето с кинокамерата“.

 

Детският филм е копродукция между НАТФИЗ и NOVA Film(филмовата  компания на Тенекеджиева). Сашето е любопитно хлапе, което мечтае да стане режисьор и непрекъснато снима със своята камера. Заедно със своя най-добър приятел, Митака, се впускат в мистериозно приключение, завършващо с неочакван край. Късометражният филм е за детската същност, упорство и приключенски дух. „Работата с деца на терен е приятно и любопитно изпитание. За втори път снимам с деца и не смятам да спирам. Истински им се наслаждавам на снимачната площадка, на свободния им дух и огромно въображение. 


 

В целия филм няма нито една сцена без двамата ни главни герои – тези страхотни малчугани. Смятам, че имаме нужда от повече детски филми. Модерният свят, в който живеем отнема от същината на детството: срещите пред блока с бандата приятели, бурната фантазия и истинска детска игра. Бих искала децата да се идентифицират с образи на тяхната възраст, а възрастните - да се усмихнат, извиквайки спомени от детството. Това беше моята мотивация да направя този филм“- сподели младата режисьорка. В „Сашето с кинокамерата“ двете деца Николай Кавалджиев и Георги Георгиев си партнират с актьорите Димитър Живков и Силвия Петкова. Във филма участват още Божидар Мицев, Велизар Емануилов, Антон Димитрачков, Светлозар Начев и Александър Гочев. Оператор на филма е Мария Цветкова, сценаристи – Ивета Ставрева и Евгения Танева, художник – Стамена Стоева, звуков дизайн – Мария Михайлова, монтаж - Стефан Спасов и Евгения Танева.


 

Премиерата на „Сашето с кинокамерата“ се състоя преди дни на шестото издание на Drim Short Film Festival в Северна Македония.Предишният филм на Евгения Танева, продуциран от Деси Тенекеджиева е „10 секунди“, след като проектът за лентата, бе избран от елитното международно жури на култовата вече НАГРАДА ЗА КИНО 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ като един от трите финалисти през 2021 г. Пет минутният филм, получи престижната награда за "Най-добър дебют" на 19-тия Международен спортен филмов фестивал Красногорски, Москва, дистрибутира се успешно от Канадска компания и беше селектиран и отличен на повече от 15 кино фестивала.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !