Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бих рискувала кариерата си заради палестинската кауза: Бела Хадид

отпечатай новината

19.08.2022 11:11 | Видян 715 пъти

Бих рискувала кариерата си заради палестинската кауза: Бела Хадид

Известният супермодел Бела Хадид заяви, че не се страхува да загуби работата си като модел заради подкрепата си за палестинската кауза, тъй като според нея е осъзнала, че не е "на тази земя, за да бъде модел".

Хадид, дъщеря на палестинско-американския предприемач в областта на недвижимите имоти Мохамед Хадид и родената в Холандия моделка Йоланда Хадид, разкри за мюсюлманското и палестинско си наследство в интервю за списание GQ.

Отбелязвайки, че се е почувствала като "извадена" от корените си след развода на родителите ѝ през 2000 г., Хадид каза, че е почувствала, че ѝ липсва тази част от себе си, което я е направила "наистина, наистина тъжна и самотна".

"Бих искала да порасна и да бъда с баща си всеки ден, да уча и наистина да мога да практикувам [исляма], просто като цяло да мога да живея в мюсюлманска култура", каза Хадид и добави: "Но това не ми беше дадено."

Като отбеляза, че се чувства благословена, че е в позиция, в която може да говори открито и да накара гласовете на хората да се чуят, Хадид каза, че не се страхува да загуби предложения за работа.

"Има толкова много компании, които спряха да работят с мен", каза тя.
Хадид е един от най-фотографираните и търсени модели в момента, който доминира на модните подиуми в Ню Йорк и Европа.

Тя е изразявала несъгласието си с антимюсюлмански и антипалестински коментари неведнъж.

Например по време на опитите на бившия президент Доналд Тръмп да забрани пътуванията, насочени срещу мюсюлмани и мигранти, тя заяви публично, че се гордее, че е мюсюлманка и дъщеря на бежанец.

Тя беше активна в социалните медии заедно с други знаменитости, за да споделя постове със силни послания в подкрепа на палестинците и се присъедини към пропалестинското шествие с много демонстранти в Ню Йорк миналата година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !