бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Пайнерки без пари?

отпечатай новината

27.06.2009 09:00 | Видян 28061 пъти | Гласували 5

Пайнерки без пари?

Темата за кризата в летните турнета следим от самото начало. След като стана ясно, че Планета няма да продава билети за националната си обиколка тази година, СЛАВА първоначално предположи, че безплатните концерти, няма да напълнят джоба на изпълнителите, които ще участват. Подозирахме, че те ще бъдат възнаградени с доста ниски хонорари. Още повече, че миналото лято, когато нямаше осезаема финансова криза, парите, които получили имена като Ивана не били нито достатъчни, нито достойни.

Освен това, от Пайнер обявиха, че музикалният маршрут е съкратен с 5 града, а местата, за изява - стадионите – заменени с градските площади. Сценаристът и текстописец Теньо Гогов, който неотдавна избяга от „дебелата сянка“ на Слави Трифонов и е наясно с това как и от какво печелят турнетата, сподели пред нас: „Най-важен е генералният спонсор. Намери ли се такъв, няма проблеми. А билетите са един допълнителен бонус. Така че няма значение дали ще се продават или не“. Ние решихме да не почиваме само на догадки и да разберем колко или какво ще спечелят фолкпевците на турне 2009. Обадихме се на други хора от бранша и научихме, че ХОНОРАРИ НЯМА да има! За 0 лева за сега се навили Андреа, Преслава, Константин, Борис Дали, Емилия, Райна, Мария, Камелия, Джена.

„Това са фирмени тайни, не мога да коментирам хонорарите. Иначе съм подготвила много изненади за концертите. Ще направя голямо шоу, но няма да издавам повече“, каза Андреа. Май не е случаен подборът на тези изпълнители. Някои от гореспоменатите участници се радват на достатъчно ангажименти не само в заведения, но и в скъпо платени рекламни кампании. Дали продуцентите им разчитат на това и мислят, че няма да обеднеят, ако пеят на добра воля пред народа? Мария и Камелия пък набраха още повече рейтинг покрай няколкомесечните си изяви в риалити програмите Мюзик Айдъл и ВИП Брадър. Джена е нещо друго. Според наши доверени източници, някои от звездите недоволствали, заради присъствието на „любимката на шефа“ на турнето. И не само. Из чалга средите се говори, че за нея се отделял бюджет, с който се правели и излъчвали клиповете й, докато много дебютантки чакали на опашка. Въобще, усещала се благодетелната ръка на Митко Пайнера.

Да се върнем на хонорарите. Дали наистина всички от гореспоменатите изпълнители ще обикалят като гламави и ще пеят по площадите за лудо? Някои хора от гилдията изразяват съмнение, че определени участници в турнето са се уредили с пари. А дали е така? Кои? Сами си направете изводи!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !