Принц Уилям, съпругата му Кейт Мидълтън и техните деца ще се преместят от двореца Кенсингтън в Западен Лондон във вила на територията на имението към двореца Уиндзър, където живее кралица Елизабет Втора, съобщи Би Би Си, цитирана от БНР.

Новият дом на херцога и херцогинята на Кеймбридж Adelaide Cottage е само на 10 минути пеша от двореца Уиндзър. Преместването бележи нова глава за Уилям и Кейт, според приятелите им, в опита им да осигурят възможно най-доброто възпитание и отглеждане на трите им деца. То показва също колко здрави и важни са отношенията между Уилям и баба му. Приближени на кралското семейство отбелязват, че тези отношения стават все по-важни, защото кралицата все повече разчита на съвета на сина й принц Чарлз и внука й принц Уилям по въпроси, засягащи монархията. А изборът на Adelaide Cottage също носи послание - че херцогът и херцогинята на Кеймбридж нямат нищо против да живят в дом, който е доста скромен, според кралските стандарти.

Би Би Си коментира, че е неизбежно сравнението между четиристайната вила и доста по-голямото и по-скъпо жилище, в което сега живеят принц Хари и Меган Маркъл в Калифорния. 9-годишният Джордж, 7-годишната Шарлът и 4-годишният Луис ще учат в намиращото се наблизо в Аскот частно училище Lambrook. Годишната такса за тяхното обучение възлиза на 50 000 паунда.