14 двойки се впускат в Бягство към...

Надпреварата започва от 20:00 ч. на едно от...

Бременната годеница на Логан Пол Нина...

Годеница на Логан Пол Нина Агдал позира гола, докато...

Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни певци за своя XXII Майсторски клас

отпечатай новината

09.09.2022 12:46 | Видян 811 пъти

Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни певци за своя XXII Майсторски клас

На 8 септември стартира XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, с прослушване на кандидатите. Над 60 изпълнители от цял свят демонстрираха уменията си пред великата оперна актриса в зала „България“. Райна Кабаиванска избра 15 от тях за участие в класа. В продължение на три седмици младите таланти от България, Гърция, Италия, Китай, Молдова и Южна Корея ще работят върху усъвършенстване на вокална техника и актьорска интерпретация.


По време на Майсторския клас Райна Кабаиванска ще избере състав за централните роли в операта „Бохеми“. Спектаклите ще са през месец декември в Софийската опера и балет и са в рамките на проекта на Нов български университет „Школата Кабаиванска на световната оперна сцена“.

Майсторският клас ще приключи на 2 октомври с тържествен Галаконцерт в зала „България“ със Софийската филхармония с диригент Маестро Найден Тодоров. На лауреатите, показали особено високи постижения по време на майсторския клас, ще бъдат присъдени стипендии от Фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ за обучение в Италия и България. Генерален спонсор на фонда е „Фантастико груп“. XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ е част от Календара на културните събития на Столична община.

На 10 септември в кино „Одеон“ в секцията „Арт хоризонти“ на фестивала Master of Art ще бъде кино-премиерата за България на документалния филм La Scuola Kabaivanska (Школата Кабаиванска) с режисьор Найо Тицин, сценарист Петър Барбалов и продуцент д-р Георги Текев. Това е трети фестивален дебют на филма, посветен на 20-та годишнина на майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет, след участията му в Кино фестивала на Българския културен център в Рим и Международния фестивал за документално кино в Барселона.

Снимка: Александър Богдан Томпсън

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !