Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Светът си взе сбогом с кралица Елизабет II

отпечатай новината

20.09.2022 11:07 | Видян 557 пъти

Светът си взе сбогом с кралица Елизабет II

При безпрецедентни мерки за сигурност протeчe погребението на кралица Елизабет II, събрало 500 световни лидери и монарси, 2000 гости, приятели, роднини и стотици хиляди по улиците на Лондон.


При стриктен протокол, спазващ вековни традиции и въвеждащ нови, се състоя едно невиждано по мащабите си за света събитие. От абатството тленните останки на кралицата бяха откарани в замъка Уиндзор, където след церемония в тесен кръг ковчегът й беше поставен до този на нейния съпруг принц Филип.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън и неговата първа дама, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, президентът на Франция Еманюел Макрон, представители на испанското, шведското, нидерландското кралско семейство, императорът на Япония, кралят на Йордания и още много други високопоставени представители на политическия елит и монархиите по света се стекоха в Уестминстърското абатство за църковната служба.

 

Виж снимки тук!


Кейт Мидълтън и принц Уилям прецениха, че най-големите им две деца могат да присъстват на погребението.



Те пристигнаха в една кола с майка си и с кралицата консорт Камила Паркър-Боулс. Шарлот бе в черна рокля и черна шапка като майка си, а принц Джордж бе в костюм. И двете деца демонстрираха перфектно поведение на публично място. Ръкуваха се с високопоставените личности, заеха местата си в абатството и пяха църковни химни заедно с останалите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !