Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, известна на кинофилите по целия свят, основно...

На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

НепознатиТе се завръща с филм за Александър Морфов

отпечатай новината

27.09.2022 17:37 | Видян 332 пъти

НепознатиТе се завръща с филм за Александър Морфов

Първият документален филм, посветен на един от най-известните български режисьори по света Александър Морфов, ще бъде излъчен премиерно в ефира на бТВ на 1 октомври. С него започва тринадесетият сезон на документалната поредица НепознатиТе на журналиста Георги Тошев. Филмът разказва за 7-годишното изгнание на Морфов извън България, за разочарованието, гнева, но и за любовта му към театъра и актьорите. „Станах по-самотен.

Предадоха ме много хора, но ги разбирам. В такива времена живеем. Станах по-гневен като че ли, но не се отказах от театъра. Той е моето спасение!“, споделя Морфов. Филмът Морфов, театърът, морето разказва и за пътя на известния режисьор – от сценичен работник в Сливенския театър до най-големите световни сцени, където поставя класически и съвременни автори.

В следващите епизоди предаването ще ни срещне още с холивудските легенди Джон Малкович и Ханс Цимер, ще ни заведе до Даманхур и Атон, ще ни разкаже за една забележителна българка в Австрия – Донка Ангъчева, както и за наследството на Хербер фон Караян и мета вселената на Жан-Мишел Жар.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !