Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Венера иска Мир, дава Любов от днес поне до 23 октомври

отпечатай новината

29.09.2022 09:00 | Видян 661 пъти

Венера иска Мир, дава Любов от днес поне до 23 октомври

„Венера във Везни (29 септември 2022 г. – 23 октомври 2022 г.): За да получим, е много важно да отдадем!”, така астрологът Алекс Николов започва прогнозата си за настъпващия по-добър период в живота на всеки от нас и на света от четвъртък, 29 септември. Това е важно, защото все още сме под влияние на ретроградния Меркурий, но далеч не само той ни пречи – ретроградни са също гигантите Юпитер и Сатурн, както и повечето от останалите планети – общо 7. Добрата новина е, че отиваме към края на този опък период.

„Въпреки възможните корекции, които навярно сте преживели през септември по отношение любовта и партньорските отношения, нямаше ли постоянно  някой, който Ви хока, мрънка, критикува, а и Ви заблуждава в някои отношения относно чувствата си? В четвъртък, 29-и, Венера излиза от тези проблемни, неблагоприятни и бурни Девешки води и най-сетне навлиза в своите владения във Везни, т.е. тя може да се почувства най-накрая като у дома. Въпреки че ще се усеща нейното влияние, през почти целия преход през Везната, Венера ще бива изгорена от Слънцето, като през октомври и ноември двете ще се движат изключително близо, правейки горен съвпад в последния, 29-и градус на Везната.

Тази Венера носи повече дипломатичност, нужда от развиване на повече изразителност и комуникация, което ще е изключително важно да бъде спазено покрай повторния квадрат между Сатурн и Уран, пикиращ в началото на октомври и даващ инат и фиксираност, което вече и се вижда в глобалните събития.


Венера дава мекота, възможност за разбиране. Останете ясни и открити в общуването както със себе си, така и с другите. Ако не уважите нуждите си и не се откажете от токсичността, Везните

ще го направят вместо вас. И доста силно. Тръгнете с високо вдигната глава. Силата е с Вас. Нека всички наистина се грижим добре за себе си и един за друг. Ако Овен, противоположния знак на Везни, по-силно засяга Аз-а, при Везни имаме Ние. Ролята на Венера допълнително акцентира нуждата от това обединение: естествена хрисимост, заложена в нас, за която може да не осъзнаваме напълно или пък да потискаме, независимо дали чрез опит, който сме натрупали, или чрез болките, изпитани от несподелената любов или провалените взаимоотношения. Този транзит изисква да бъдем едновременно чувствени, разбиращи и дипломатични, но и справедливи при раздаването на любов.

Още в първия ден на октомври получаваме много силна възможност за идеализъм и надхвърляне на очакванията, но в същото време и сериозни заблуди относно стойността на нещата, които искаме да имаме или да се възползваме от тях. Опозицията на Венера с ретро Юпитер, подкрепена и от стационарността на Меркурий и доста точната опозиция с ретро Нептун в момента създават една нужда от ревизия на собствените идеали, като сега е много важно приемането на чуждата гледна точка или разбиране за същественото във взаимоотношенията. Това е чудесен ден да се съсредоточите върху любовта към себе си и състраданието към себе си.


На 10 октомври, точно покрай пълнолунието в Овен, Венера прави опозиция спрямо Хирон, разположен в Овен: акцент за проблемите, които са налице във взаимоотношенията. При мнозина ще се усети като прекалено себераздаване и недостатъчно самоуважение при Везни-Овен, оста на идентичността. Това ще предизвика постигане на едно ново ниво на отношенията, стига и двете страни да желаят да изяснят своите потребности и нужди и да достигнат до едно по-дълбоко разбиране, чрез проява на личното да се достигне до по-качествено общо.

Между 13 и 16 октомври имаме една силна дилема, която се корени в баланса между разум и емоции, между лично и общо. Тригоните със Сатурн са признак за нужда от хрисимост и правилно, структурирано направление и проява на нашите таланти, осъзнаване на качествата на другия, намирането на добри, пълнотворни решения относно проблеми, които могат да бъдат претърпени във взаимоотношенията през последните дни. Трябва обективност и желание за разбирателство и конструктивност във взаимоотношенията, стига, разбира се, да има желание и от двете страни за това. Може да ви е трудно да съвместите енергията на Венера с Лилит. Например, нещата във връзката се развиват идеално, но получавате неудържимо желание да зарежете човека, да го прецакате и да се освободите. Помислете какво наистина очаквате от другите, научете се да се наслаждавате на отношенията си със спокойствие и мир. Търсете вътрешна красота и хармония, не само външна. Вие сте разкъсвани от засилен конфликт между индивидуалност и съответствие.

Куинконсът на Венера във Везни спрямо Уран в Телец на 13-и може да даде нужда от по-интензивни страсти, уникални преживявания, които да наситят нашите сетива, нашите чувства, желанието ни да бъдем обичани, особено тъй като са засегнати знаците, управлявани от Венера: Везни и Телец. Този аспект не е изключено да даде и моментна нестабилност в отношенията, желание за едни по-нестандартни и различни връзки, като ще бъде полезно да се внимава относно изневери, поривите за твърде бурна любов, въпреки че сексът може да бъде и източник за изкарване на тази енергия.
Около 18-20 октомври ще имаме два значими аспекта на Венера, като тя ще прави квадрат спрямо Плутон в Козирог, но и тригон спрямо вече почти стационарния Близнашки Марс. Може да бъдем леко докачливи, не дотам склонни да допуснем вмешателство от друг човек. Ще бъде нужно да преразгледаме амбиции за единение, да помислим дали подхождаме правилно, дали не сме прекалено сдържани, прекалено ограничени в дадена област от живота ни, спрямо която е нужна именно тази промяна, посочена от Венера и Марс.

В самия край на периода, въпреки че двете ще се движат заедно през цялото време, правят този дългоочакван съвпад в последния, 29-и градус на Везната, на 23-и октомври, малко преди заедно да влязат в Скорпиона и в същия ден, в който Сатурн става стационарен и приключва своята ретроградност. Съвпадът  е горен, като стореното по време на Венерината ретроградност в края на миналата година и началото на тази за взаимоотношенията и чувствата, сега може да даде много ясна кулминация, да придобие своята завършена форма.

Целият преход на Венера през Везните е последното изпитание дали сме способни на прошка, на обективност, на обич, на любов, на изразителност на чувствата и на независимост, дали умеем да обичаме себе си истински, което ще получи развитие през Скорпионското време. Единението в последния градус на Везните е важно за развиване и поддържане на принципите на Везните – миролюбие, равноправие, баланс и развитие!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !