Азис стана репортер на собственото си...

"Снощи направихме партито на годината! Благодаря на...

Розов еднорог смени Б.Бонев в СОС:...

Розов еднорог смени лидера на ППДБСС в СОС Борис Бонев....

Амал – жената, заради която най-прочутият ерген на Холивуд мина под венчилото

отпечатай новината

06.02.2023 09:05 | Видян 532 пъти

Амал – жената, заради която най-прочутият ерген на Холивуд мина под венчилото

За мнозина вероятно е трудно, да не кажем дори невъзможно, да си представят, че сред представителите на бляскавия Холивуд има и такива, които всъщност изобщо не са желали да бъдат част от него. И въпреки всичко това е самата истина. Една от тях например е прекрасната Амал Клуни, която макар никога да не е търсила лесен път към славата, предоставяна от Меката на киното, все пак се е озовала в нейните предели, въведена през тежките ѝ порти от своя съпруг, определян като една от най-големите звезди на седмото изкуство. Именно любовта, която и до днес изпитва към него, ѝ отрежда запазено място както на червения килим, така и под светлините на прожекторите, поставяйки я редом до величията на една легендарна индустрия, в която иначе няма амбициите да се изявява.

Да, половинката на Джордж Клуни въобще не жадува да гради име по снимачните площадки, а в съдебните зали, но това далеч не означава, че е непозната за онези, населяващи средите, в които ѝ се налага да се движи, придружавайки своя мъж по различни събития. Нещо повече, макар професията ѝ да не се развива пред обектива на камерата, тя е считана за една от най-привлекателните дами в света на шоубизнеса, нищо че връзката ѝ с него е косвена. Нейният образ може и никога да не се появи на големия екран и въпреки това сякаш всички го познават повече от добре, тъй като папараците я дебнат на всеки ъгъл. През годините нейни снимки са попадали на страниците на всевъзможни издания, предизвиквайки неподправен възторг у техните читатели, превърнали се в нейни почитатели. Точно така, очарованието на брюнетката е толкова голямо, че то накара дори актьорът, добил популярност още през 90-те години на миналия век с участието си в сериала "Спешно отделение", да захвърли ергенския си обет, за да положи такъв за вечна вярност, обвързвайки живота си с нейния.

Нещо повече, откакто двамата си казаха "Да" един на друг, той обърна нова глава в личната си история, загърбвайки много от написаното в предходните, като все по-рядко се появява в медийното пространство, посвещавайки се на своето семейство. Разбира се, това не означава, че се е отказал от кариерата си, а просто, че вече не е я поставя на първо място, определяйки я като свой основен приоритет. Не, за него в момента най-значими са двете му деца - близнаците Ела и Александър, както и разбира се, жена му Амал, която преди ден посрещна своя 45-и рожден ден.

Сега, за да отбележим празника ѝ подобаващо, смятаме да ви разкажем малко повече за нея, тъй като тя определено е личност, която заслужава внимание. И така...

Снимка: Getty Images

Амал Аламудин, чието първо име на арабски език означава "надежда", се ражда на 3 февруари 1978 година в ливанската столица Бейрут в уважаваното и заможно семейство на Рамзи Аламудин, който е преподавател в местния университет, основал впоследствие туристическа компания, и политическата журналистка Бария, работеща като редактор в "Al-Hayat", учредила компанията за връзки с обществеността "ICE PR". Поради усложнения с бременността, майка ѝ прекарва последните си два месеца от нея в болница. Състоянието ѝ е толкова тежко, че в даден момент лекарите се опасяват, че е напълно възможно да загуби бебето, но тя не спира да вярва, че мечтата ѝ да държи детето в обятията си ще се сбъдне. За щастие точно така става. Съпрузите вече имат една по-голяма дъщеря - Тала, а освен това Рамзи има двама сина от първия си брак.

Две години след появата на Амал, заради Гражданската война, избухнала по-рано в тяхната страна в резултат на т.нар. Черен септември, семейството решава да се премести. Така те се озовават в Обединеното кралство, установявайки се в графство Бъкингамшър, където бъдещата адвокатка, бореща се за човешките права, расте далеч от конфликтите в нейната родина, както и последствията от тях.

Момичето посещава девическата гимназия на Литъл Чалфонт, преди да постъпи в университета. След това учи в колежа "St Hugh's", Оксфорд. Завършва с бакалавърска степен по юриспруденция през 2000 г., а на следващата година постъпва в Юридическия факултет на Нюйоркския университет, за да учи за магистърска степен по право. Тя получава мемориалната награда на Джак Дж. Кац за високи постижения в законодателството. Докато следва във висшето учебно заведение, Амал работи един семестър в офиса на Соня Сотомайор, тогава съдия в Апелативния съд на Съединените щати и член на юридическия факултет на Нюйоркския университет.

Брюнетката може да практикува право в Съединените щати и Великобритания. Тя е приета в адвокатската колегия в Ню Йорк през 2002 г., след което е призована в адвокатската колегия на Англия през 2010 г. Освен това е практикувала в международни съдилища в Хага.

Започва работа в кантора "Sullivan & Cromwell" в Ню Йорк, където в продължение на три години е част от групата за криминална защита и разследвания, а списъкът ѝ с клиенти включва "Enron" и "Arthur Andersen". Завършила е съдебно деловодство в Международния съд през 2004 г., работейки при съдия Владлен С. Верещетин от Русия, съдия Набил Елараби от Египет и съдия Франклин Берман от Обединеното кралство. Впоследствие се озовава в Хага, където попада в офиса на прокурора в Специалния трибунал на ООН за Ливан и в Международния наказателен трибунал за бивша Югославия.

Следващите години Амал трупа все повече постижения в професионален план, утвърждавайки се като един от най-добрите и талантливи юристи в своята сфера, докато един ден съдбата не решава, че е настъпило времето да обърне внимание на личния си живот, доказвайки се като една от най-отдадените и любящи съпруги... Първата им среща с Клуни се състои през 2013 г., а мястото, на което се провежда, е неговата къща, разположена на брега на езерото Комо. Тогава, в разгара на лятото, Аламудин пътува за Кан, но решава да се отклони от маршрута, за да се види с приятел в Италия. Именно с него прекрачва прага на имота, собственост на холивудската знаменитост. Любопитен факт е, че малко преди това актьорът получава обаждане по телефона от своя агент, който му заявява, че е срещнал жена, за която е убеден, че клиентът му ще поиска да се ожени. Освен това той му казва, че ще се запознае с нея още същата вечер. Както и става... Двамата прекарват цяла нощ в разговори заедно с родителите на носителят на награда "Оскар", които в онзи период му гостуват.

Въпреки че Джордж харесва Амал от пръв поглед, както неведнъж е споделял в свои по-късни интервюта, той така и не я кани на среща веднага. В интерес на истината, минават цели три месеца, преди да го стори, като през тях те поддържат връзка по... имейл. Комуникацията им най-после преминава от виртуалното пространство в реалността, когато той пристига в Лондон. Именно тогава я кани на вечеря в ресторант. В заведението обаче те не остават незабелязани, като на тръгване пред изхода ги чака цяла тълпа от папараци, чиито фотоапарати предизвикват истинска буря от светкавици. Ситуацията обаче изобщо не смущава ливанката, откраднала вече сърцето на американеца, който с всяка изминала секунда хлътва по нея все по-силно. Спокойствието, което Аламудин проявява в тази иначе нетипична за нея ситуация, впечатлява още повече Клуни, затвърждавайки неговото желание да бъдат заедно, въпреки страховете му, че тя надали споделя силните му чувства, най-вече поради разликата им във възрастта, обхващаща почти две десетилетия.

Въпреки първоначалните си опасения, които впоследствие разбира, че са погрешни, той остава в британската столица още шест седмици, така дава възможност на влечението им постепенно да прерасне в любов. След като прелита океана, за да се върне у дома, той разбира, че не може да бъде дълго време без нея. Ето защо я убеждава да прекарат коледните празници заедно в мексиканския курорт Кабо Сан Лукас, където се сближават още повече. Няколко месеца по-късно заминават за Кения, където той вече е напълно сигурен, че агентът му е бил абсолютно прав, казвайки му, че Амал ще бъде тази, с която той ще иска да застане пред брачния олтар.

Без да губи каквото и да било време, седмици след завръщането им от страната в Източна Африка, Джордж предлага брак на избраницата си. Прави го, като след вечеря я моли да му даде запалката за свещи, а когато тя отваря чекмеджето, в което по принцип я държат, открива, че в него има само пръстен. Въпреки това не му отдава голямо значение, докато не се обръща към любимия си, установявайки, че той стои на едно коляно пред нея. Едва тогава разбира какво се случва. Миг по-късно Джодж я пита дали иска да се омъжи за него. Въпреки нетърпението, с което той очаква да разбере нейния отговор, тя съвсем не бърза да му до даде, гледайки изненадано ту към него, ту към бижуто, повтаряйки с почуда: "О, Боже!". И така минават цели двадесет минути... В крайна сметка звездата от "Бандата на Оушън" ѝ казва: "Виж, аз много те обичам и искам да се оженя за теб, но вече не съм млад, за да стоя прекалено дълго в тази поза". След това най-сетне чува заветното "Да".

Така на 27 септември 2014 г. двамата минават под венчилото във Венеция. Грандиозната сватба, която организират, може да се мери по величие единствено с тази на принц Уилям и Кейт Мидълтън, чиято церемония се състои три години по-рано. Булката избира да се довери на дизайнера Оскар де ла Рента за своята приказна рокля, отличаваща се с деколте и дълъг шлейф от тюл. Тя е сигурна, че единствено той би успял да създаде тоалет, който напълно ще отговаря на елегантността на романтичното събитие. Гражданската церемония е след два дни в Голямата зала в двореца на дожите във същия италиански град, до който младоженците пристигат с лодка, украсена с надпис "Amore".

След това съпрузите прекарват първите две седмици от медения си месец в къща на село, разположено в Южен Оксфордшир, която е първата голяма съвместна покупка на двойката. Само че Джордж и Амал организират още един празник, за да отбележат съюза си, който се провежда във Великобритания. Тържеството е доста по-скромно, събирайки тесен кръг от хора в хотел "Danesfield House".

Двамата стъпват за първи път заедно на червения килим по време на седемдесет и втората церемония по връчването на отличията "Златен глобус", провела се в Бевърли Хилс през януари 2015 г. Същата вечер, докато получава своята почетна статуетка, Джордж произнася трогателна реч от сцената. Въпреки че в по-голямата си част тя е посветена на атентата в Париж, случил се не много преди това, в нея той отрежда специално място и на половинката си: "Странно нещо е да намериш човека, когото обичаш, особено ако си го търсил цели петдесет и две години. Амал, след като алхимията ни обедини, не бих могъл да се гордея с нищо повече от факта, че съм твой съпруг", казва той.

Думите си той доказва три години след това, когато телевизионната водеща Джули Чен прави неочаквано изявление в токшоуто си: "Бионсе не е единствената суперзвезда, която в момента очаква близнаци. Честито на Джордж и Амал Клуни!", обявява а тя в ефир. По-късно тази информация е потвърдена от колегата и приятел на бъдещия баща, и по-точно актьора Мат Деймън

Близнаците на двойката се раждат на 6 юни, като говорителят на семейството потвърждава новината, проявявайки чувство за хумор: "Близнаците Ела и Александър се родиха тази сутрин. Майката и нейните бебета са здрави, щастливи и се чувстват чудесно... За разлика от Джордж, който в момента приема успокоителни, но би трябвало до няколко дни да се възстанови", казва той.

Три месеца след появата на наследниците им, съпрузите дават интервю пред "The Hollywood Reporter", разказвайки пред медията как бебетата са променили из основи тяхното обичайно ежедневие.

"Справям се чудесно със смяната на памперсите. Никога не съм предполагал, че ще пожъна успех в тази работа... Трябва да видите как ме гледат приятелите ми, докато я върша. Смеят ми се", споделя Клуни, заявявайки, че не съжалява: "Имах късмет в кариерата си, но върхът беше срещата ми с идеалния спътник", категоричен е той.

От своя страна Амал неочаквано дава воля на чувствата си на церемонията по награждаването на Джордж от Американския филмов институт. "Бях на 35 години, когато срещнах Джордж и си мислех, че никога няма да се омъжа. Много скоро разбрах, че каквото и да се случи след това, никога няма да искам да бъда с някой друг", споделя тя.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !