НАЙ-НОВИ
ДА! Central Park е тайната перла на...
"Густо" на италиански означава "вкусно". Не е ясно...
Барбра Стрейзънд обяви нов албум с...
Барбра Стрейзънд обяви новия си албум „The Secret of...
Пенливото вино ни прави щастливи и на био-ниво
13.02.2023 13:42 | Видян 464 пъти

Наричат пенливите вина „мехурчета на щастието” и смятаме това за нещо, казано в преносен смисъл, ала истината е, че според последните научни изследвания става дума за буквалност.
Оказва се, че биохимичните процеси, които шампанските, просеките, франчакортите, кавите и другите видове напитки от сорта, наистина стимулират отделянето на хормон на щастието и повдигат настроението. Разбира се, ефектът е временен, но много прилича на влюбването по своите показатели.
Явно не е случайно в този смисъл, че празникът на любовта съвпада с празника на виното.

коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !