Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Нови протести срещу крал Чарлз III в Лондон

отпечатай новината

14.03.2023 15:16 | Видян 372 пъти

Нови протести срещу крал Чарлз III в Лондон

Протестиращи срещу монархическата институция и искащи въвеждането на републикански режим излязоха по улиците на Лондон, пише Мирър. Недоволстващите освиркаха крал Чарлз III, който присъства на църковна служба по случай Деня на Британската общност. Протестът беше организиран от неправителствената организация "Република" и се проведе около Уестминстърското абатство.

 

Противниците на краля носеха плакати с надписи "Долу короната" и "Той не е моят крал". Това е поредната демонстрация срещу Бъкингамския дворец за последните десет дни. Само преди седмица кралят и кралицата-консорт Камила бяха освиркани докато бяха на посещение в провинциалното градче Колчестър. От "Република" започнаха да засилват митингите си срещу монархът с наближаването на коронацията му, която ще се състои на 6 май. Те определиха Чарлз като "натрапник в костюм, който харчи парите на данъкоплатците". Водачът на протестърското движение Греъм Смит каза, че "държавния глава трябва да бъде критикуван като всеки друг политик".

 

Запитан от журналисти защо неговата организация прави протести срещу краля, а се е въздържала от критика докато царуваше майка му, републиканецът призна: "Кралицата беше прекалено популярна, всеки директен протест срещу нея щеше да отблъсне обществото. Подигравките с нея нямаше да се приемат добре". От "Република" вярват, че наследствената монархия противоречи на всички демократични принципи и за това трябва да бъде отстранена. Те смятат, че държавният глава, чиято роля е да държи под контрол политиците, също трябва да бъде избран от обществото.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !