Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Д2 слагат началото на инициативата “Изкуството за И АЗ МОГА”

отпечатай новината

04.02.2008 14:17 | Видян 3132 пъти | Гласували 1

Д2 слагат началото на инициативата  “Изкуството за И АЗ МОГА”

Идеята на инициативата: “Изкуството за И АЗ МОГА” /”Art for I CAN TOO“/ е, чрез хора на изкуството, които я подкрепят, да достигне до по-голяма част от обществото.
Развивайки тази инициатива, фондацията се обръща и към изразните средства на модата, в желанието си чрез естетическото да ангажира обществото с проблемите на тези деца. В тази връзка И АЗ МОГА подготвя специален Gift Guide /Подаръци/ в своя сайт, където всеки може да закупи подарък за себе си и приятелите си, и по този начин също да помогне на децата с увреждания.

Подкрепата на група Д2 за създаването на Дневен Център за деца с множествени увреждания не се изчерпа с благотворителния акустичен концерт на 17 декември 2007 г За Д2 е важно, какво се случва с тези деца, ето защо те заснеха фотосесия с тениски на  И АЗ МОГА, с което ще дадат началото  на инициативата “Изкуството за И АЗ МОГА”. Инициативата стартира на 14 февруари - празника на влюбените Св. Валентин.

Тениските с надпис “I CAN TOO” ще могат да бъдат закупени в Gift Guide на www.icantoo.eu и веригата магазини 345. Всички събрани средства отиват във фонда за създаването на Дневен Център.

От инициативите на фондацията, реализирани през 2007 г., включващи набирането на средства чрез: sms-и към кратък нимер 14 15 и телефонно обаждане на 09005 14 15; продажба на билети от Коледния Акустичен концерт на група Д2 и продажба на Коледни картички, И АЗ МОГА реализира:

1. Помощ за Надежда (www.centre-for-hope.dir.bg) – дете с множествени увреждания:
• закупуването на комбайн за ходене
• спонсориране на две хирургически животоспасяващи операции
• закупуване на външен асансьор за придвижване

2. Създаване на „Социално-педиатричен център” в бл. 11 на Студентски град, съвместно с Фондация Деца с проблеми в развитието.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !