Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Вечеря с непознати: Нова мода

отпечатай новината

18.03.2023 11:39 | Видян 565 пъти

Вечеря с непознати: Нова мода

Какво по-оптимистично от това да вечеряте с осем души, които никога не сте виждали, с надеждата да намерите нов приятел?


 

"Устойчивостта, способността да се справяш, надеждата, любопитството към другите хора - всички тези качества на оптимизма, както съм ги забелязала, са толкова необходими за формирането на общност", казва Даниел Баяр Джаксън, треньор по приятелство, която има четвърт милион последователи в TikTok, където дава съвети за създаване на нови приятелства и здравословни взаимоотношения.

Когато се стремите към нови взаимоотношения, оптимизмът може да действа и в двете посоки: той може да ви подтикне да търсите нови приятели, а може и да привлече нови приятели към вас. Според д-р Ема Сепала, преподавател в Училището по мениджмънт към Йейлския университет и автор на книгата "Пътеката на щастието", хората, които проявяват оптимизъм, могат да се радват и на по-качествени взаимодействия. Хората често са привлечени от тези, които ги "зареждат с положителна енергия", което д-р Сепала описва като хелиотропен ефект: както растенията са привлечени от слънцето, така и ние сме привлечени от тези, които имат животворни качества.


 

Д-р Сепала също така обърна внимание на едно важно разграничение в култивирането на нови приятелства: не става въпрос за това колко връзки имате, а за това колко свързани се чувствате с тези, които имате, обясни тя. "Мисля, че това е наистина добра новина, защото не винаги можем да направим нещо за това с колко хора общуваме", казва тя. Тя даде пример с човек, който се грижи за бебе вкъщи или който се смята за интроверт.

Или може би някой, който току-що се е преместил в нов град в разгара на пандемия.

Г-жа Мишо, която е от Ан Арбър, Мичиган, получава вдъхновение за "Вечеря с приятели", след като пътува до Лисабон с родителите си през април 2022 г. Майка ѝ, Пег Фоен, която е американка от китайски произход, е научила за тайните китайски ресторанти в Лисабон, които работят в частни апартаменти и обикновено се откриват от уста на уста.


 

Г-жа Мишо също произхожда от семейство ресторантьори. Баба ѝ и дядо ѝ, които имигрират в САЩ от Китай, отварят китайски ресторант в Плимут, Мичиган, през 80-те години на миналия век. Майка ѝ, г-жа Фоен, е израснала, прекарвайки следобедите си в ресторанта, а като възрастна отваря френско бистро в Плимут заедно със съпруга си, Майкъл Мишо, бащата на г-жа Мишо.

"Анита винаги е била много добър домакин", казва г-н Мишо, който в момента притежава дестилерия заедно с г-жа Фун на Харсенс Айлънд, Мичиган. Той добави: "Бих искал да мисля, че тя го е разбрала малко от начина, по който живеехме. "

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !