Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

Защо ул. Панорама София, когато има ул. Софийска панорама?

отпечатай новината

20.03.2023 15:04 | Видян 407 пъти

Защо ул. Панорама София, когато има ул. Софийска панорама?

Със сигурност не знаете, че в столицата имаме жк София парк. И че неговата главна пътна артерия е с неиздържаното на български език название Панорама София.

Което обаче донякъде хармонира на имената на бизнесцентровете и затворените комплекси на нея като Rich Hill – Богат хълм, явно несръчен превод на пожелания от собственика-НЕполиглот Хълм на богатите, XS, WrK Панорама София.

Всъщност, става дума за подножието на Витоша откъм Камбаните, зад Декатлон и естакадата от Околовръстния път за Младост.

Иначе на картата на милионния град общинският гений – кръстител още при соца е дал име Софийска панорама на подходяща улица.

Намира се в Горна баня и дава вид на цялата столица от югозапад на изток, извъртайки покрай минипарка на квартала, бивше село в полите на Люлин планина.

Софийска панорама е продължение на уличката Свети Крал, а сред околните преки и успоредни има удивителни хрумки на общинския гений - кръстител, на които предстои да обърнем специално внимание като ул.Планета и особено ул.ВЕЧЕРНА ПРОХЛАДА.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !