Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

"Тихият лукс" е трендът на сезона: Вог

отпечатай новината

23.03.2023 11:23 | Видян 335 пъти

Какво всъщност означава "лукс"? Това е термин, който използван за описване на всичко в съвременното общество - от спортни автомобили и празници до матраци и грим - неговата вездесъщност е в противоречие с изключителността, която трябва да означава. В модната индустрия, свят, управляван от йерархията на марките, категоризацията на лукса остава сравнително последователна, но естетиката се измества с десетилетията: от пълноценната женственост на Dior's New Look до облечената в лого мания на Noughties. И така, как изглежда луксът през 2023 г.?


 

Благодарение на стайлинга на марки като The Row, Bottega Veneta и Khaite, видяхме връщане към по-сдържан подход към лукса – "тих лукс", както го наричат някои хора. Той е по-малко строг от минимализма, но по-полиран от "nomcore". Това е Сиена Милър в "Анатомия на скандала" среща близнаците Олсен; това е очукана чанта Hermès Kelly или камилско палто от 1000 паунда, хвърлено върху древен чифт винтидж дънки.

 Признаваме, че не е лесна естетика да се определи и това е по-скоро настроение повече от всичко друго, но ако знаем едно нещо, то е, че "тихият лукс" е външен вид, който ще издържи теста на времето, тъй като по същество е синоним на високи основи.


 


 


 

 Източник: vogue.co.uk

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !