Хайди Клум, 51, се съблече по време...

Хайди Клум разкъса дънковата си риза по време на...

Вижте пищната сватба на Роскана

В събота на бляскава церемония певицата Роксана каза...

Външно нехае за българин в кома след побой в Нидерландия

отпечатай новината

23.03.2023 11:25 | Видян 634 пъти

Външно нехае за българин в кома след побой в Нидерландия

Министерство на външните работи и консулската служба в Нидерландия са игнорирали напълно случай на българин зад граница, който се нуждае от помощ.


 

Павел Николов е в кома вече четвърта година в следствие на побой нанесен му на строителен обект. Той е работил за една от най-големите строителни компании в Нидерландия – Бейлен, която се оказва е наемала работници чрез посредническа фирма, вкл. от България.


 

Случаят освен криминален, касае и работодателя на Павел, при който се откриват много съмнения за нарушения на трудовото законодателство, напр. разминаване в присъствените списъци, едни и същи осигурителен номер за различни работници и т.н.


 

Също така от компанията майка две години след инцидента съобщават, че не са знаели за него и че компанията посредник не ги е информирала, което поставя под съмнение въобще цялата ситуация там и това при какви условия работят чуждите наемни работници.


 

Въпреки че от прокуратурата са водили разследване, защото все още не е ясно дали е трудова злополука – липсват всякакви данни в книгите на обекта или криминален побой от други работници, за сега няма задържан. Има подозрения към българския посредник и представител на обекта Траян, защото е подслушван телефона му, но няма привлечени обвиняеми.


 

И докато Павел е в кома, а майка му Татяна четвърта година е неотлъчно до него българската държава нехае и не помага на изпадналите в тази тежка ситуация сънародници. Многократно са правени опити да се потърси помощ от консулството в Хага, но от там или отпращат жената или не си вдигат телефона.


 

В момента например Павел е с изтекла лична карта и никой чиновник не обръща внимание на тези двама българи. От София препращат към Нидерландия, а от там услужливо не си вдигат телефона. Дори не говорим за по сериозна подкрепа – адвокати, консултация, консулска защита.
От нашето външно министерство и представителите там на място никой не й помага да се справи с тежката нидерландска социална система, която дори не иска да признае и назначи майката за представител на сина, който е в будна кома.


 

Този случай поставя под съмнение както нидерландската социална и правораздавателна система, така и това какво точно се случва в нашето Министерство на външните работи.
И ако нидерландците си гледат собствената сметка и собствените интереси на местни фирми и граждани, то за българското външно министерство въпросът е има ли пилот в самолета и какво точно вършат скъпо платените ни чиновници зад граница, щом по никакъв начин не съдействат на изпаднали в беда български граждани.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !