Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Обвиниха веган "гуру", след като бебе умря от предполагаемо недохранване

отпечатай новината

26.03.2023 09:43 | Видян 654 пъти

Обвиниха веган

Руски самозван треньор по личностно израстване, който се застъпва за вегански начин на живот, е арестуван във връзка със смъртта на едномесечния си син. Детето е починало от очевидно недохранване и липса на медицинско лечение.


 

Максим Лютий, 43-годишен жител на село близо до черноморския курорт Сочи, е поставен в досъдебен арест, след като бе обвинен в местен съд.


 

Майката на детето Оксана Миронова беше преместена от затвора под домашен арест миналата седмица. Бебето е обявено за мъртво на 8 март, когато родителите му го отвеждат в болница. Детето е родено в дома на двойката на 11 февруари, съобщиха разследващите.

Лютий е фитнес треньор, който дава съвети на 64 000 последователи на страницата си в Instagram. Съобщава се, че той привлича клиенти за по 500 долара на човек, за да им обясни метода си да остане във форма и да живее до 150-годишна възраст. Съобщава се, че техниката включва въздържане от животински продукти и готвена храна и допълване на плодове и зеленчуци с директно усвояване на слънчевата енергия.


 

Треньорът твърди, че е развил подхода си, след като е преживял духовно пробуждане по време на пътуване до Индия, и каза, че е подобрил здравето си, като се е отказал от тютюна, алкохола и наркотиците благодарение на метода.

Лютий и Миронова, която е в средата на 30-те си години, очевидно са били недоверчиви към властите и здравната система, а за фитнес инструктора се твърди, че е съдействал за раждането на бебето, въпреки че не е сертифициран медик.


 

Детето не е преминало рутинни медицински прегледи, необходими за бебета в Русия, а самото му съществуване е изненада за длъжностните лица. Твърди се, че двойката също е отказала да се обади на лекар, когато здравето на момчето е започнало да се влошава в дните преди смъртта му.

Лютий е заподозрян, че подлага детето на специализираната си диета, отказвайки му мляко или формула. Твърди се, че той също така е принудил бебето да издържи няколко 24-часови периода без храна, за които се твърди, че са увеличили решителността му.


 

Обвинението срещу Лютий квалифицира действията му като престъпни и подобни на физическо насилие, но в твърдението не се посочва, че той е причинил смъртта на сина си.

Лютий е заплашен от до седем години затвор, ако бъде осъден. Миронова е обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост, която се наказва с до две години затвор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !