Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Йорданската принцеса Н.В Дана Фирас прие българска дамска делегация в Аман

отпечатай новината

27.03.2023 14:47 | Видян 350 пъти

Йорданската принцеса Н.В Дана Фирас прие българска дамска делегация в Аман

Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания, посланик на добра воля на ЮНЕСКО и президент на "Петра Нешънъл Тръст", посрещна българската женска делегация в Аман.

 

Първата по рода си среща на българската женска делегация в Кралство Йордания предизвика огромен медиен интерес в близкоизточната държава, а гостуването бе по инициатива на почетния консул на Кралството в България и председател на Българо-йорданската камара за икономическо сътрудничество - д-р Хасан Ал Бармауи.


 

Н.В. Дана Фирас поздрави гостите от България и прие с голям ентусиазъм предложението на журналистката и експерт по КИН Патриция Кирилова да обменят опит за опазване на културно-историческото наследство, в което Йордания има добър опит, който може да бъде приложен и в България.
Принцесата получи уникален подарък от делегацията, водена от д-р Хасан Ал Бармауи - реплика на златния ритон от емблематичното тракийско съкровище, част от българското културно-историческо наследство.
 


 

В световния ден на жената - 21 март, българската делегация беше приета от Негово превъзходителство г-н Ахмед Ал-Сафади, председател на Йорданския парламент. По-късно дамите посетиха Йорданската Горна камара и се срещнаха с председателя на групата за външна политика и председател на групата за приятелство с България -  сенатор  Муфлех Ал Рахими.  Там присъства и женският комитет от Горната камара. С особен интерес премина срещата с министъра на инвестициите - г-жа  Холуд Ал Сакаф, която е сред 5-те жени-министри в Йорданския кабинет.
Най-големият ежедневник в Йордания - в. Ал Дустор, прие в редакцията си българската делегация и направи обширен репортаж за Българо-йорданския форум на жените, който се проведе под патронажа на министъра на социалните грижи - г-жа Уафа Бани Мустафа и под председателството  на главния редактор на ежедневника - г-н Мустафа Ал Риалат.


 

Първите срещи на женската делегация бяха в Акаба с Негово Превъзходителство г-н Найеф Хамиди Ал Файез, председател на свободната икономическа зона Акаба. Бизнес срещата бе в централата на зоната. След това делегацията гостува на гостоприемния клуб “Принцеса Басма” в Акаба. Жените на Акаба приеха с радост поканата на българската делегация да гостуват в България за обмяна на опит.


 


 

40 дами, успешно развиващи различни дейности - медицина и иновации, наука, култура, медии, търговия, туризъм, строителство, право, фармация и услуги бяха част от делегацията. Сред дамите бе и легендата на българската естрада Силвия Кацарова.
Идеята за гостуването в Кралството възникна след наградата за Будител на годината 2022, връчена на Силвия Кацарова от лидера на Женския експертен съвет към Общобългарския парламент и към Международната организация на обединените българи - журналистката и пиар Патриция Кирилова. Специален гост на събитието бе д-р Бармауи и съпругата му Ирина, семейни приятели на легендарната певица.
Снимки ВИП Комюникейшън


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !