12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Васил Найденов ще получи звезда в Алеята на славата

отпечатай новината

13.07.2009 16:30 | Видян 4105 пъти

Васил Найденов ще получи звезда в Алеята на славата

В разгара на лятото още една гореща звезда ще изгрее на Famous Алея на славата. На нея ще бъде изписано името на българската легенда на поп музиката Васил Найденов, който лично ще открие своята звезда в компанията на фенове и приятели на 15 юли 2009 година пред кино „Арена Младост“ точно в 15 часа.

Преди певеца във Famous Алеята вече блестят и звездите на други талантливи и успели българи като Димитър Бербатов, Лили Иванова, Васко Василев, Валя Балканска, Теодосий Спасов, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Веселин Топалов и други. Идеята да събере всички тези феноменални личности на едно място е на любимото уиски на Шотландия -  The Famous Grouse Scotch Whisky.

Васил Найденов е не просто изпълнител. Той е артист и творец в пълния смисъл на тези думи – композира, пише текстове за песни и ги изпълнява по неповторим начин вече 40 години.

Започва кариерата си като пианист на „Златни струни“ през 1969 година, а в периода 1976 — 1978 година е вокал на „Диана Експрес“.

Истинската популярност за него идва с песента от филма „Адаптация“, която го превръща в певец номер едно на България и любимец на публиката. През 1979 година песента е обявена за мелодия на годината, а всяко следващо негово изпълнение се превръща в тотален хит. „По първи петли“, „Любовта продължава“, „Телефонна любов“ и „Сбогом казах“ са само малка част от незабравимите му песни, превърнали се в неразделна част от живота на няколко поколения българи и отредили му заслужено място на Famous Алея на славата.
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !