Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бивш международен шахматен шеф разказва за срещата си с извънземни

отпечатай новината

21.05.2023 09:46 | Видян 419 пъти

Бивш международен шахматен шеф разказва за срещата си с извънземни

Бившият ръководител на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов, който е бил и президент на руската република Калмикия, твърди, че през 90-те години е бил отвлечен от извънземни.

Илюмжинов разказа подробно за "срещата" в интервю за уебсайта Sports.ru.

"Това се случи през септември 1997 г. в Москва. Извикаха ме на балкона. Излязох и скоро се озовах на техния кораб. Всичко беше просто", твърди той.

Според бившия шеф на ФИДЕ извънземните се оказали хуманоиди, "малко по-високи от нас", облечени в жълти костюми. Илюмжинов твърди, че е разговарял с похитителите си в продължение на около осем часа - но е липсвал от апартамента си само около един час.

Илюмжинов каза също, че е попитал "извънземните" защо не се разкриват пред човечеството и е получил отговор, че земните жители все още не отговарят на техните стандарти.


 

Попитах ги защо не се разкриват, защо не разказват за себе си на всички. Един от тях отговори: "Ами, с мравки не се общува. Вашето ниво на цивилизация все още не е достигнало."

В интервюто Илюмжинов също така обяснява защо повече от десетилетие е мълчал за неземното си преживяване. За първи път го разкрива пред пресата през 2010 г., едва когато е "помолен" от "извънземните" да го направи.


 

"Сега е модерно да се раздухва шумотевица. Но по онова време нямаше такова нещо, а аз самият вече бях популярен. Защо да се нуждая от негативна слава? Просто си помислих, че ще кажа истината за това, още повече че те сами поискаха това", заявява той.

Бившият служител смята, че публичното разкриване на истината тогава е щяло да бъде твърде вредно за обществения му имидж, а освен това не би било оценено от тогавашния президент Борис Елцин.

Независимо от това бившият началник на Калмикия настоява, че е разказал на Елцин за предполагаемата среща, а президентът се отметнал от историята, като му казал "да си ходи и да си върши работата". Илюмжинов също така заяви, че е обсъждал въпроса с множество други неуточнени държавни глави и някои от тях отговорили, че също са имали извънземни срещи.

"Няколко национални президенти ми казаха, че са имали контакт с извънземни. Те не говорят за това публично, защото се страхуват, че могат да бъдат сметнати за луди", каза той.

Илюмжинов е начело на Калмикия от 1993 г. до 2010 г. и е ръководител на ФИДЕ повече от две десетилетия - от 1995 г. до 2018 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !