Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прецедент на финала на "Капките"

отпечатай новината

22.05.2023 09:34 | Видян 2755 пъти

Прецедент на финала на

Снощният финал на хитовото шоу за имитации в ефира на Нова телевизия "Като две капки вода" предизвика истински пожар не само по време на изпълненията на финалистите, но и най-вече накрая, когато стана известен и големият победител - Владо Михайлов.

Актьорът смая с изпълненията си по време на всичките 12 неделни вечери в шоуто и не само зрителите, но и журито, бяха категорични, че именно той заслужава големия триумф накрая. И за да е вълнението пълно, Владо Михайлов бе избрал да завърши представянето си в "Капките" с емблематичния хит на големия Васил Найденов "Болката отляво", написан по текст на Маргарита Петкова, пред погледа на самия Васил Найденов и на композитора на песента Стефан Димитров.

След като стана ясно, че Владо печели формата обаче, се случи нещо, което не се е случвало до момента в цялата история на "Капките". Композиторът Стефан Димитров се оказа дотолкова силно впечатлен от актьорския талант и най-вече певческите възможности на Владо Михайлов, че импровизирано стана и заяви, че ще му подари песен.

"Благодаря на всички за подкрепата и приятелството! На тази сцена се случват невероятни неща! Това е сбъдната мечта!", развълнувано сподели победителят, минути след като получи приза за най-добър имитатор в единадесетия сезон на формата. Любопитен момент бе и признанието, че Владо, който спечели чисто нов лек автомобил "Форд", все още няма шофьорска книжка, каквато явно скоро ще му се наложи да изкара.

Във финалната вечер към журито, в познатия състав Хилда Казасян, Димитър Ковачев - Фънки, Веселин Маринов и Асен Блатечки, се присъедини и продуцентът на шоуто - Маги Халваджиян. Решаващият глас обаче беше изцяло в ръцете на зрителите, а журито имаше право само да коментира изпълненията, без да ги оценява.

Вечерта откри Христо Гърбов, който зареди всички с добро настроение с песента, носител на първата награда Грами - "Tequila".

"Бях много концентриран и се получи!", сподели той с присъщото си чувство за хумор след изпълнението на песента, чийто текст съдържа само една дума.

"Надявам се хората да се забавляват и смеят от сърце, но не да се присмиват. Нарочно ми се падаха толкова женски образи до момента в шоуто, за да изпитат до края възможностите ми. Шоуто ми донесе само позитиви и хората се сетиха отново за мен", още актьорът и добави: "Не мога да опиша всичко, което изпитах тук, но "Като две капки вода" е голямо шоу. Едит Пиаф ми беше най-добрата ми имитация".

Малко след това зазвуча и българския летен хит "А дано, ама надали" от триото Димо Алексиев, Ралица Паскалева и Христо Петков, които имаха за задача да се превърнат в Графа, Михаела Филева и VenZy - и то пред техните очи.

"Целта ни беше да доставим хубаво настроение на хората, а не да печелим", обобщи накрая Ралица.

"Страхотно се получи, защото пресъздадоха настроението на парчето. Ще ни липсвате много", каза Фънки. А Хилда допълни: "Придадохте такава сладост на целия сезон. Създадохте характер на шоуто и съм щастлива, че бяхте тук".

"Вие сте едни от любимите ми изпълнители в този формат. Познавах ви от екрана, състезания, формати и реклами. Димо и Ралица пеете много хубаво и бяхте моите фаворити. Христо ти можеше и да спечелиш. След Принс беше неудържим и беше уникален", бе коментарът и на Веско Маринов.

Кали и Яна Маринова пък слязоха по стълбите като ексцентричния дует t.A.T.u. и песента "Нас не догонят".

"Ние сме откачени и не ни интересува какво ще кажат хората за нас. Песента е апел за свобода, без значение какво ще кажат хората“, казват участничките. „С нетърпение очаквах да свърши, защото съм много заета. Но сега се чувствам празна. Остава в мен дълбок отпечатък на хубаво усещане", сподели Кали. 

"Справихте се страхотно. Най-трудно е когато не ти се получава да продължаваш да се бориш. Яна ти имаш такъв хъс. Да продължаваш да се бориш когато не ти се получава е геройство", обясни Маги Халваджиян. "Яна е боец. Не трябва да се взимаш на сериозно", допълни и Асен Блатечки.

След него сцената щурмува и Тома, който се нареди на трето място в голямата надпревара. Той изпълни супер популярното парче "Here I Go Again" на британската рок банда Whitesnake.

Рокаджията влезе в обувките на вокала на групата Дейвид Ковърдейл, който през 80-те години на миналия век заедно с китариста Бърни Марсдън написват популярната рок балада.

"Тези 3 месеца бяха невероятен кеф и удоволствие. Няма да забравя образа на Данчо Караджов, който ми даде увереността, че мога да се справя. Първият ми женски образ беше на Шаная Туейд, но най-трудният ми женски образ беше на Шиниъд О’Конър, защото трябваше да се разплача. За мен "Като две капки вода" остава в сърцето. Дейвид Ковърдейл ми е идол и искам да изпея любимото ми рок парче на Whitesnake. Ще ми липсва екипът на "Капките", призна Тома.

"Вече съм победител, защото "Капките" е едно уникално предаване. Имам хъс за победата и след като изпях рокендрола, вече съм доволен", допълни рокаджията.

"Толкова готино парче и страхотно присъствие на сцената. Умирам за този вид музиката", не се сдържа и рокаджията Фънки. А след него и Маги Халваджиян направи култово признание:

"Пристрастен съм, защото това е моята музика. Преди години когато сина ми се роди, два часа по-късно му пеех песен на Whitesnake. Това е моята музика и се опитвам да бъда безпристрастен към Тома. Той се справи с абсолютно всяка задача прекрасно. Справи се и с всички женски образи, като не пееше като себе си, а имитираше".

"Ние с Маги обичаме тази музика. Опитвам се да имитирам Дейвид Ковърдейл и в колата обичам да го слушам. Имаш уникален глас, но тук преоткрих нещо друго и това е, че си много добър човек. Радваше се на успехите на всички твои колеги", включи се и Веселин Маринов. А Хилда допълни: "За мен си нещо изключително!"

Дара Екимова също успя да накара публиката да се вълнува силно, защото се справи блестящо с нелекото предизвикателство да се превъплъти в легендарната Паша Христова и да изпълни песента й "Остани".

"Думите не могат да опишат това, което ми се случи през тези три месеца. През първия лайв гласът ми спря, когато ме качиха на поддръжката. Образът на Монсерат Кабайе ми даде увереност. След разговор с Мария Илиева си казвах, че аз владея сцената, а не тя мен. Един от най-трудните образи беше на Lipm Bizkit. Най-голямата победа е, че съм се преборила в това супер велико предаване.

Българската музика ми носи специално усещане в сърцето. Няма случай когато съм пяла Паша Христова и да не съм се разчувствала. Тя е вдъхновение за мен. Научих важни неща и едно от тях е да не се взимам на сериозно", призна младата изпълнителка. И добави:

"Песента ми е скъпа на сърцето. Тя ми говори много и ми разказва гениална история. "Капките" са като една супер висока пързалка. След като се пуснеш и гмурнеш във водата е най-великото усещане".

"Браво момиче. Това, което ми харесва, че имаш сетива за миналото и това означава, че ще имаш и бъдеще", каза Асен Блатечки.

"Не познавах добре творчеството ти преди това, но изпълни имитациите с характерното за всеки един артист. Не изпълняваше песента, а придавше най-характерното за всеки артисти. Имаш едно качество да си искрена и хората ти вярват", сподели и Веско Маринов.

"Важното е, че трябва да не се взимаш на сериозно. Бъди себе си и на сцената. Беше страхотна!", изрази мнението си и Маги Халваджиян.

Керана изпя обичаната песен "Memory" от мюзикъла „Котките“ на Андрю Лойд Уебър. И беше толкова впечатляваща, че всички притаиха дъх от възторг!

"Като две капки вода" е причина да изляза извън себе си. Предаването ми даде най-хубавия подарък, емоции и нещо, което не може да се повтори. Най-силната емоция, която съм изпитвала е притеснение.

Най-силно съм се притеснявала когато изпълнявах песен на Лили Иванова. Сред най-ярките моменти бяха когато близките ме гледаха в шоуто и се гордееха с мен. Забавлявала съм се много при образи с хореография. Когато си певец и си показал, че можеш, хората очакват от теб да се справиш. Притеснявах се, защото ми пука и искам да стане. Искам на сцената да се случи образа. Обичам песни, в които има история и затова избрах тази песен", сподели с вълнение след това Керана.

"Ти си по-красива и талантлива от Никол Шерцингер. Пееш по-добре от нея", заяви Асен Блатечки. А според Хилда Казасян тя е: "Комбинация си от талант, характер, интелект и способност да имитираш. И всичко това сложено в една красота".
 
"Всички тези 11 лайва показа колко добър изпълнител си. Сега цяла България ти се възхищава. Беше прекрасна", бе мнението на Веско Маринов.
 
"Ти каза няколко неща, в които аз вярвам. Каза, че ти пука и това съм аз. Гледах те на сцената и видях кожата ти. Видях как се раздаде на сцената. Обожавам те, заради това, което си", сподели и продуцентът на шоуто.

Деветимата участници в сезон "Неделя" закриха шоуто с общо изпълнение на песента "Да бъдеш добър" заедно с малките таланти от "Бон-Бон". Сред тях бяха и шестимата участници в благотворителния мини сезон на "Като две капки вода" - Боги, Гого, Али, Алекс, Васко и Анна-Мария, които поставиха емоционален завършек на музикалното приключение, а публиката ги аплодира бурно и на крака

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !