Гледаме биографичен сериал за...

Сериалът The Family Stallone, представящ едно от...

Показаха първи кадри от филма за Гунди

Два месеца след края на снимките на игралния филм Гунди...

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

отпечатай новината

24.05.2023 11:10 | Видян 353 пъти

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът ще бъде отбелязан с тържествени чествания в цялата страна.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще бъде отбелязан с тържества в цялата страна.

В София честванията ще започнат с тържествено шествие в 10.30 часа от Министерството на образованието и науката, към което ще се присъединят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БНР.

Тържествената церемония пред паметника на светите братя пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще започне по традиция в 11 часа, която ще може да проследите чрез прякото предаване по програма "Хоризонт" на БНР.

По повод 24 май всички общински музеи и галерии ще бъдат с вход свободен. Предвидена е и още една празнична инициатива, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

"В 11 часа започва един много вълнуващ празник на пл. "Славейков". Ще има срещи с писатели, детска работилница, литературна работилница, базар за книги. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !