Джорджина показа как поддържа...

Джорджина Родригес често показва апетитното си тяло по...

Pininfarina постави рекорд за време...

Pininfarina публикува официални данни за мощността на...

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

отпечатай новината

24.05.2023 11:10 | Видян 428 пъти

Отбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът ще бъде отбелязан с тържествени чествания в цялата страна.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще бъде отбелязан с тържества в цялата страна.

В София честванията ще започнат с тържествено шествие в 10.30 часа от Министерството на образованието и науката, към което ще се присъединят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БНР.

Тържествената церемония пред паметника на светите братя пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще започне по традиция в 11 часа, която ще може да проследите чрез прякото предаване по програма "Хоризонт" на БНР.

По повод 24 май всички общински музеи и галерии ще бъдат с вход свободен. Предвидена е и още една празнична инициатива, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

"В 11 часа започва един много вълнуващ празник на пл. "Славейков". Ще има срещи с писатели, детска работилница, литературна работилница, базар за книги. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !