Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Най-горещото ново меню в Тайпе е 14-крако ракообразно

отпечатай новината

04.06.2023 10:14 | Видян 445 пъти

Най-горещото ново меню в Тайпе е 14-крако ракообразно

14-крак гигантски изопод е акцентът на ново ястие в ресторант за рамен в Тайпе и кара хората да се редят на опашка - както за снимки, така и за хапка от тази купа с юфка.

Откакто на 22 май The Ramen Boy пусна на пазара купата с юфка от лимитирана серия, заявявайки в публикация в социалните мрежи, че "най-накрая е получил тази мечтана съставка", повече от 100 души са се включили в списъка на чакащите да обядват в ресторанта.

"Тя е толкова привлекателна заради външния си вид - изглежда много сладка", каза 37-годишният собственик на ресторанта, който пожела да бъде идентифициран само като г-н Ху, докато държеше гигантския изопод, докато клиентите правеха снимки.

"Що се отнася до метода на готвене, ние използваме най-простия начин - пара, така че няма трудности при обработката му."

Ресторантът приготвя изопода на пара в продължение на 10 минути, преди да го добави към купа рамен с гъст пилешки и рибен бульон. Всяка купа струва 1480 тайвански долара (48 щатски долара).


 

Един от клиентите казва, че вкусът на месото наподобява кръстоска между раци и омари с плътна текстура и леко дъвчене.


 

 Гигантските изоподи - далечни братовчеди на раците и скаридите - са най-големите сред хилядите видове в групата на ракообразните, съобщи на своя уебсайт организацията NOAA Ocean Exploration.

Обикновено те се срещат на около 170-2 140 метра дълбочина в океана, като 80% от тях живеят на дълбочина 365-730 метра, съобщи тайванската телевизия Animal Planet на страницата си във Facebook.

Тайвански експерт идентифицира вида като "Bathynomus jamesi", открит близо до островите Донша в Южнокитайско море. Смята се, че те са уловени на дълбочина между 300 и 500 метра.


 

 Източник: CNN


 

 Снимка: Ройтерс

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !