Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Трайков удари Терзиев, който никога не е имал позиция за МОЧА/Съв.армия, с поста за областния упр.

отпечатай новината

03.07.2023 15:23 | Видян 375 пъти

 Трайков удари Терзиев, който никога не е имал позиция за МОЧА/Съв.армия, с поста за областния упр.

„Малкият ми коментар от вчера предизвика доста реакции, което е добре, затова ще си продължа мисълта.

 

Не съм имал и нямам аспирации към поста областен управител. Просто виждам как тридесет години отсъстват желание, кураж или нещо друго, за да се изпълни решението на СОС за т. нар. "Монумент паметник на съветската армия" и явно трябва по-отчетлива намеса. Още повече, че решението наскоро беше препотвърдено и то точно от политическите сили, които подкрепят актуалното редовно правителство.


 

На всичкото отгоре съоръжението не е в добро конструктивно състояние и представлява потенциална опасност за хората.


 

Както някои от вас може би знаят или помнят - имал съм си вземане-даване с руските интереси в енергетиката и горивата и знам, че е трудно, но не е страшно и е напълно постижимо да защитиш националната позиция, когато имаш ясни аргументи и не си позволил да те поставят в зависимост.
Предоставил съм и втора опция на областния управител, след като той не иска да поеме отговорност.


 

От месеци там отлежава мое искане, като кмет на района, обектът "Монумент паметник на съветската армия" да бъде деактуван като държавна собственост и съм се обосновал защо според Закона за общинската собственост той следва да бъде актуван като общинска собственост. Тогава столичният кмет от една страна ще отговаря за състоянието на обекта, а от друга ще е длъжен да изпълнява решенията на общинския съвет. Така че областният управител може да направи или едното, или другото. Естествено, нямам никакъв отговор.


 

Ето затова поставям въпроса. Иначе за човек за рутинната дейност на един областен управител - да управлява държавни имоти и да следи за законосъобразност на решенията на СОС - съм сигурен, че партиите ще се разберат някак”, пише Трайчо Трайков.


 

От текста му се разбира, че вчерашният „тийзър”, последвал многозначния му коментар за обявяването на кандидатурата на В. Терзиев за кмет от ППДБСС, подсказва на публиката кой е имал, а кой не позиции по важната за София тема. Досега Терзиев никога не е изразявал гражданска позиция по никоя тема, включително и по тази, която е определяща за принадлежността към ППДБ.


 

Преглед на ФБ-профила му показва, че дори протестите срещу Гешев, Борисов и Пеевски от 2020 г. не са го провокирали. Стартирали на 9 юли, той коментира единствено на 18.08.2020 г., че се въздържа от политически коментари, защото политиката и бизнесът не трябва да се смесват.. Е, сега ги смесва.
Коментарът е също толкова уместен, колкото и вчерашния, че не знаел с какво са се занимават неговия дядо, собственият му баща и останалите им най-близки роднини – цялата фамилия в ДС.


 

Припомняме, че Трайчо Трайков беше предложението на ДСБ за кандидат- кмет на София.


 

 


 

Пламен Валентинов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !