Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Елвис имаше нещо специално под кръста: Звездата, която стана монахиня

отпечатай новината

11.07.2023 10:12 | Видян 414 пъти

Елвис имаше нещо специално под кръста: Звездата, която стана монахиня

На 9 юли 1957 г. Долорес Харт дебютира на големия екран във филма Loving You. Тя е само на 19 години. Тя винаги ще заема специално място в редицата звезди край Елвис Пресли като първата жена, която го целува на екрана.


 

През следващите пет години красавицата от Чикаго се снима в десет филма, включително за втори път заедно с Елвис в "Крал Креол".

Тя сензационно напуска Холивуд след заснемането на филма "Ела, полети с мен" през 1962 г., а когато се отказва от всичките си земни притежания и приема свещенически сан, се оказва в беда.

Но дори и след като дава последните си монашески обети, Харт говори с умиление за времето, прекарано с Елвис, и откровено за неговия сексуален магнетизъм.


 

"Да те обичам" е едва вторият филм на Елвис и първата му главна роля. Въпреки че вече е голяма музикална звезда и идол на милиони хора, Харт си спомня за един съвсем различен човек, който се крие зад цялото това нахалство и звездно качество.

Тя казва: "Нямах представа кой е Елвис Пресли. Когато го срещнах за първи път, той беше просто очарователно младо момче с дълги бакенбарди.

"Той не можеше да бъде по-любезен. Скочи на крака и каза: "Добър ден, мис Долорес". Той и Гари Купър бяха единствените в Холивуд, които ме наричаха така."

Когато Елвис учтиво продължава да я кани да излезе с него, тя му отказва, казвайки, че ежедневните ѝ обаждания в 5 ч. сутринта на снимачната площадка правят срещите невъзможни.


 

Харт е само една от многото колеги на Елвис, които са вярвали, че той е имал таланта да изиграе много по-предизвикателни и важни роли, но е бил възпрепятстван.

Тя казва: "Той наистина искаше да бъде следващият Джими Дийн. Можеше и да го направи, защото се беше научил да играе герой, а не само себе си. Но мениджърът му мислеше само за пари и всичко, което правеше след това, беше само с момичета и прочие...

"Какво става в една голяма професионална индустрия, която ще използва човек като Елвис, който има такива дарби, и ще го използва лично, а няма да върне на човека това, от което има нужда? Това не е брак, повярвайте ми."


 

 Харт може и да е станала монахиня, но възхвалява сексуалността на краля и здравословното влияние, което той оказва върху променящото се общество.

Тя каза: "Елвис имаше начин на съществуване, който сам по себе си беше много невинен, въпреки че от кръста надолу имаше сериозна покана. Той разчупи целия калъп със сексуалността, като просто дръпна завесите и каза: "Вижте, не е толкова грозно, колкото всички вие казвате. Можем да танцуваме, да пеем и да се наслаждаваме един на друг. Ето защо го обичахме."

Самата Харт продължава да прави култовия филм от 1960 г. "Къде са момчетата", който смело разглежда зараждащата се сексуалност на младите колежани. Тя получава и номинация за награда "Тони" за дебюта си на Бродуей в "Удоволствието от неговата компания".


 

 Източник: express.co.uk

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !