Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Обвиниха Брад Пит в присвояване на активи от френската винарна, която притежаваха с Анджелина Джоли

отпечатай новината

12.07.2023 09:36 | Видян 435 пъти

Обвиниха Брад Пит в присвояване на активи от френската винарна, която притежаваха с Анджелина Джоли

Американският актьор Брад Пит е обвинен, че е присвоил активи от винарната към имението "Miraval" в южната част на Франция, което заедно притежаваха с бившата му съпруга Анджелина Джоли, предаде CNN.

Телевизионният канал се позовава на съдебни документи, до които е получил достъп.

Съдебният иск срещу холивудксата знаменитост е заведен от инвестиционна фирма "Nouvel", на която някогашната му половинка е бивш собственик и чрез нея управляваше дела си във винарната. По-късно обаче тя го продаде на дъщерно дружество на дистрибутора на алкохол "Stoli Group".

"Пит пропиля активите на компанията, като е прахосал милиони за ненужни проекти, включително над един милион щатски долара за ремонт на басейна", се казва в депозирания иск. От него става ясно още, че четири пъти е реконструирано стълбище, като освен това е похарчена значителна сума пари за възстановяване на звукозаписно студио.

Представители на "Nouvel" обвиняват звездата от "Вавилон", че заради гнева си срещу майката на наследниците му, отказала да му продаде своя дял от винарната, "се е държал като капризно дете, отказвайки да признае инвестиционното дружество за равноправен бизнес партньор".

Снимка: Getty Images

От компанията искат обезщетение от поне 350 млн. щатски долара за претърпени щети.

През февруари 2022 г. Пит подаде жалба срещу Джоли, тъй като смята продажбата на нейния дял от придобитото от тях шато за "незаконна". Той твърди, че двамата са се договорили да не продават дяловете си без съгласието на другия. От своя страна актрисата подаде насрещен иск, твърдейки, че подобно споразумение никога не е имало.

Анджелина Джоли и Брад Пит се сдобиха през 2008 г. с имението "Miraval", което се намира в южния френски департамент Вар. През 2016 г. носителката на награда "Оскар" подаде молба за развод с тогавашния си партньор, като го обвини в злоупотреба с алкохол и изрази притеснения относно безопасността на децата им, припомня БТА. През 2019 г. съд официално обяви, че са необвързани, но споразумението за грижите на малолетните им деца все още не е финализирано.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !