Откраднаха скъпата електричка на...

След радостта от новината, че се...

Алекс Гърдева от "Ергенът" дрогира...

Алекс Гърдева доби популярност покрай риалити формата...

Най-младият депутат и гимназистите на първото иновативно училище дискутираха инфопресищането

отпечатай новината

25.09.2023 11:04 | Видян 394 пъти

 Най-младият депутат и гимназистите на първото иновативно училище дискутираха инфопресищането

Най-младият народен представител в българския парламент Георги Кръстев се срещна със 100 гимназисти от първото иновативно училище в България още от 80-те години – софийското 119-о, за информационното пресищане и дигиталния детокс. 23-годишният депутат е член на Комисията по информационни технологии и транспорт на НС, възпитаник е на математическа гимназия и е юрист.


 

Сред интересните факти, които той обсъди с тийнейджърите беше 5 пъти по-голямата натовареност с информация на съвременния човек, отколкото на онзи от 80-те години, прекарването средно на 11 часа на ден със смартустройства, различните психологически проблеми, които това може да породи като синдромите на отложения живот, на отличника и перфекциониста и на усмихната депресия, как можем да ги предотвратим, както и опасностите от дезинформация в условията на световна медийна война. Разговорът беше лесен и завърши с аплодисменти, защото депутатът е от същото поколение като гимназистите и те го усетиха като свой народен представител.


 

С големия си авторитет като ръководител на съсловна организация в образованието и общински съветник в София в дискусията участва и директорът на училището Диян Стаматов.


 

Срещата е организирана по проекта „Противодействие срещу етичните и психологическите проблеми, предизвикани от информационното пресищане в социалните мрежи у младите българи в обстановка на световна медийна война” на европейската програма Еразъм+ от Сдружение Победа сега.


 


Снимка: Иля Поликарпов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !