Биографът на да Винчи и Мунк идва в...

Най-новата му книга е за апостол Павел  ...

Откраднаха скъпата електричка на...

След радостта от новината, че се...

Желязната вдовица от "Фермата" преживяла брутално отвличане

отпечатай новината

28.09.2023 11:02 | Видян 597 пъти

Желязната вдовица от

Вдовицата с три деца Лилия, която е една от най-силните и непоколебими жени във "Фермата", разкри ужасяващи детайли от миналото си. Навремето тя била омъжена за либиец и преживяла кошмар със семейството си, с което живеела в африканската страна по време на Гражданската война.

След като конфликтът избухнал, Лилия и близките й решили да се върнат в България. "Преди да тръгнем моят син отива да си купи нещо от магазина. По пътя си среща нашите комшии - българи. Те го питат: "Къде отиваш?", а той им вика: "Ние си тръгваме за България".

Българи ни предадоха, това искам да кажа... В момента, в който излизаме и започваме да товарим багажа, идват шерифски коли и виждам 10 автомата, насочени към главата на мъжа ми. Хванаха го, отвлякоха го. Десет дена не знаех дали е жив, дали е мъртъв", разказа Лилия пред съобторничките си от "Канатица".

Въпреки шока, тя запазила самообладание. "Имах един "Калашников" и казвам на децата: "Ако влезнат вкъщи, ще се бия докрай. Каквото и да видите и да чуете, седите в скривалището и не слизате", инструктирала тя тримата си наследници. Последвали дни на страх и ужас.

В крайна сметка, мъжът й се разминал на косъм от смъртта, за разлика от други отвлечени. Спасил го американският му паспорт.

Лилия и семейството й успели да се измъкнат от войната и се установили в САЩ. Когато животът им се подредил, дошла най-голямата битка - тази с рака. Съпругът й не успял да я спечели и издъхнал на 39 години.

"Когато той умираше, имах чувството, че умирам с него. Останах сама с три деца. По онова време имах само 300 долара в джоба, но създадох собствена автокъща и им построих дом. Аз съм много силна жена и мога да се боря наравно с мъжете, но понякога се изморявам да бъда мъж", допълва Лилия.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !