Хайди Клум, 51, се съблече по време...

Хайди Клум разкъса дънковата си риза по време на...

Вижте пищната сватба на Роскана

В събота на бляскава церемония певицата Роксана каза...

НАП продаде къщата ми на цена на панелка: Милко Калайджиев

отпечатай новината

16.11.2023 17:01 | Видян 1288 пъти

НАП продаде къщата ми на цена на панелка: Милко Калайджиев

НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, научи Телеграф от приходната агенция

На последния, трети търг, тя бе предложена срещу първоначална цена от 300 000 лева – наполовина на оценката й и от сумата, поискана на първия търг през пролетта. При предишните две наддавания приходната агенция не получи нито една оферта. Но сега, след като по закон първоначалната цена бе намалена на две стъпки, са били подадени цели четири предложения. Сумата вече е платена от кандидата с печелившата оферта. Колко точно е постигнатата на търга цена обаче е данъчна тайна, която от НАП не разкриват. В тайна се държи и купувачът.


 

Развой

Самият Милко Калайджиев коментира пред „Телеграф“, че научава за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена. „От 2020 г. спрях да се интересувам, след като видях накъде отиват нещата. Както се казваше по времето на социализма – като се спусне директива от партията, няма какво да се прави“, каза певецът пред вестника ни. Той коментира с горчивина, че политиците, погнати покрай скандала „къщи за тъщи“, в крайна сметка са си спасили имотите и никой не им ги взима. Къщата за гости на Калайджиев изгоря именно покрай този скандал, след като Държавен фонд „Земеделие“ започна проверки на финансирани по линия на Програмата за развитие на селските райони имоти. Държавата поиска от певеца да върне финансирането заради неизпълнен бизнес план, въпреки че неговата къща винаги е била ползвана по предназначение и никога за лични цели. Така в крайна сметка имотът на фолкзвездата се оказа на тезгяха.

Малко

Според Милко Калайджиев цената от 300 000 лева е много ниска. „Знаете ли колко струва един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена площ. Сега дори с 600 000 лева не можеш да вдигнеш такава къща“, каза той, но призна, че посреща с облекчение края на сагата с имота му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !