Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Откриват нова фотоизложба за Стефан Данаилов

отпечатай новината

06.12.2023 10:17 | Видян 291 пъти

Откриват нова фотоизложба за Стефан Данаилов

Фотожурналистът Иван Стоименов ще представи изложба, посветена на Стефан Данаилов. Официалното й откриване ще е на 10 декември в НАТФИЗ, само ден след датата, на която е роден големия български актьор.  Гост на събитието ще е племенницата му Росица Обрешкова. Експозицията е под наслов Ако си дал от песента на Емил Димитров.


 

По думите на организаторите, изложбата показва един дълъг път, през който Стоименов е бил близо до Стефан Данаилов и го е заснел като човека Ламбо – толкова обичан от своите почитатели, като актьор, преподавател, министър на културата, общественик и застъпник на доброто в хората. След откриването е предвидена прожекция на филма на Георги Тошев Ламбо от София (2022).


 

В него участват Росица Обрешкова, Йосиф Сърчаджиев, Елена Райнова, Цветана Манева, Стефан Мавродиев-Мавро, а режисьор е Ема Константинова. В края на ноември се навършиха 4 години от смъртта на Данаилов, а преди седмица имаше годишнина от рождението му. “Животът продължава да ме изненадва…Преживял съм много неща. Искам хората да ме запомнят като Ламбо, български артист”, бе споделил приживе родния творец.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !