12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Селин Дион е изгубила контрол над мускулите си

отпечатай новината

20.12.2023 14:23 | Видян 258 пъти

Селин Дион е изгубила контрол над мускулите си

Сестрата на Селин Дион - Клодет, сподели сърцераздирателна новина за битката на суперзвездата със синдрома на скования човек.

Наскоро Клодет разказа пред канадското издание “7 Jours“, че Селин е "изгубила контрол над мускулите си", според Daily Mail. "Това, което ми къса сърцето, е, че тя винаги е била дисциплинирана", каза сестра й пред изданието. "Винаги е работила усилено." Въпреки усложнението Клодет допълни, че Селин има желание да се изявява отново. "Вярно е, че и в нашите, и в нейните мечти е да се завърне на сцената", каза тя. "В качеството си на какво? Не знам."

Припомняме, че през декември 2022 г. Селин обяви, че ще трябва да отмени част от световното си турне "Courage" заради прогресивно и нелечимо неврологично заболяване, което атакува мускулите, по-конкретно гласните струни и сърцето.

"Тъй като това е един на милион случая, учените не са направили толкова много изследвания, защото това не е засегнало толкова хора", според Клодет. Тя разказа, че е контактувала със страдащи от синдрома на скования човек, и техните близки, които са "загубили надежда", че някога ще бъде намерено лекарство. Заяви, че напливът от пациенти и техните семейства са се обърнали към благотворителната организация на семейство Дион - "Fondation Mama Dion", за напътствия. Те са изпратили и мили послания, докато Селин се бори с болестта. "Ако само знаехте колко много съобщения получава фондацията за Селин! Хората ни казват, че я обичат и че се молят за нея", сподели сестра й. "Тя получава толкова много послания и подаръци."

Молитвите и пожеланията за благополучие се трупат, но преди това Клодет заяви пред Le Journal de Montreal, че здравето на Селин почти не се е подобрило, въпреки че семейство Дион работи с "най-добрите изследователи в областта". Според Daily Mail преди това тя е коментирала, че Селин "не може да намери никакво лекарство, което да действа", но добавила, че все още таи надежда.

Интервюто на Клодет за 7 Jours се случи два месеца след като Селин - която за последен път излезе на сцената през март 2020 г. - се появи на мач в T-Mobile Arena в Лас Вегас на 30 октомври. Изпълнителката на "I'm Alive" заведе синовете си - Рене-Шарл и близнаците Еди и Нелсън зад кулисите, където те се срещнаха с няколко хокеисти.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !