12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Ето как я кара Венелин Петков след раздялата с bTV и Николета

отпечатай новината

22.12.2023 09:37 | Видян 916 пъти

Ето как я кара Венелин Петков след раздялата с bTV и Николета

Раздялата на Венелин Петков и Николета Маданска се отрази пагубно най-вече на него, тъй като изведнъж той остана без жена, без деца, тъй като те живеят с майка си, и сам в дома си. Единствената му утеха бе работата, но предвид факта, че той бе освободен от bTV, където бе директор на новините, фиаското бе пълно.

До момента, в който той не се преквалифира в учител в елитно частно училище в столицата, където преподава на ученици от първи до осми клас. Нещо повече - очевидно новата крачка в професионалната сфера променя до голяма степен и живота на Венелин Петков.

Петков преподава новия интересен предмет "Глобална перспектива", който е основен от програмата на "Кеймбридж" и изглежда се чувства доста добре в тази си роля. 

"Той представя на децата значими житейски казуси, с които вече са се сблъсквали или им предстоят. Сред тях са опасностите, които крие интернет, дезинформацията, насилието в общуването. Децата получават информация по тези теми, а също и историческа перспектива, с която могат да си обяснят тяхната поява и развитие", обяснява Петков новия предмет.

Известно е, че първата професия на бившия тв водещ е учителската, тъй като той завършва английска филология в Софийския университет. Още преди да започне журналистическата му кариера пък, преподава английски език на ученици в основни училища и гимназии, пише "Антени".

Втората му специалност е "Журналистика", като Петков има магистърска степен по "Телевизионна и радиожурналистика" в университета на щата Мисури, Колумбия и е карал стаж в Си Ен Ен. По време на следването си той си помага финансово като преводач, разносвач на краставици и учител. Работи като асистент и води занятия на първокурсници в курса "Основи на американската журналистика".

undefined

Освен в училището, където е учител сега, Петков преподава и на студентите от магистърската програма по "Мултимедийна журналистика" в УНСС, където е заедно с бившата си колежка и приятелка Гена Трайкова, с която имаше дълга връзка преди да срещне Николета Маданска, с която имат две деца. В университета негови колеги са още Миролюба Бенатова, Мариета Николаева и разследващият журналист Асен Иванов.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !