12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Без хитовата мелодия щял да остане филмът Осъдени души: Невероятната история(ФОТОГАЛЕРИЯ)

отпечатай новината

04.01.2024 14:21 | Видян 375 пъти

Без хитовата мелодия щял да остане филмът Осъдени души: Невероятната история(ФОТОГАЛЕРИЯ)

"Един монах, една жена …

Композиторът Митко Щерев, създал незабравимата мелодия за филма “Осъдени души” ще разкрие тази неделя от 11 часа в непознатиТЕ с Георги Тошев по бТВ интригата, с която започва работата му по филма.

ВИЖ СНИМКИ ТУК

До този момент режисьорът Въло Радев работи с известния композитор Симеон Пиронков. За да се раздели елегантно с него и да повери музиката на Щерев, той споделя в интервю, че Митко носи готова музика, която пасва на филма.

“Разбирате, че няма как да напиша музика за филм, който не е заснет и монтиран“, коментира днес Щерев нелепата ситуация. Въпреки това музикалната тема, а по-късно и песента „Осъдени души“, изпълнена от Лили Иванова, остават в класиката на българската поп и филмова музика.

Премиерата на филма е на 17 октомври 1975 г. „Осъдени души“ е сред най-обичаните български филми на всички времена. „Идеята на филма е, че всякакъв фанатизъм пречи на човешките отношения. Може би в това универсално послание и изключителните актьори се крие успеха на филма вече 50 години“, споделя операторът Христо Тотев", пише авторът на проекта по бТВ Георги Тошев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !