Филм на БНТ от поредицата Туризъм.БГ...

Филмът „Духовното огледало на християнския Несебър“ на...

Някой забравил да натисне копчето...

Този път bg-alert не сработи както се очакваше, защото...

Академията издига Тени Мелидонян до новосъздадената роля на Главен директор на Оскарите

отпечатай новината

10.01.2024 13:04 | Видян 751 пъти

Академията издига Тени Мелидонян до новосъздадената роля на Главен директор на Оскарите

Мериджейн Партлоу е повишена в Изпълнителен вицепрезидент, Производство на награди и Специални събития

Академията за филмови изкуства и науки повиши Тени Мелидонян до Главен директор на Оскарите и Мериджейн Партлоу до Изпълнителен вицепрезидент, Производство на награди и Специални събития, съобщи днес главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамър. Мелидонян ще продължи да докладва директно на Крамър. Партлоу ще докладва пък на Мелидонян.

Мелидонян ще ръководи Стратегия, Връзки с таланти, Специални събития и Производствени екипи за всички програми за награди и събития в тази новосъздадена позиция. Тя ще си сътрудничи тясно с продуцентите на Оскарите и водещия на шоуто, Disney/ABC и ръководството на Академията, включително Борда на управителите и неговите комисии, и ще наблюдава екипите, участващи в разработването и провеждането на Оскарите за глобална публика.

Като водещо звено за връзка с Disney/ABC, партньорът на Академията за разпространение на излъчване, Мелидонян оглавява Рекламни продажби, Маркетинг, Реклама и стратегии за синергия на Оскарите, подкрепящи възможностите за растеж на аудиторията в световен мащаб. Партлоу ще ръководи екипите при организирането на всички специални събития за награди през сезона на Оскарите, включително Наградите на управителите, Обявяване на номинациите, Обяд на номинираните, Научни и технически награди и Бала на управителите на Оскарите.

„Тези позиции и отдел са жизненоважни за еволюцията и успеха на Академията, докато се насочваме към нашите 100-и Оскари и след това“, каза Крамър. „Тени е креативна и далновидна – и нейните години опит в Академията и силно познаване на нашите награди са огромно предимство за нашата организация през това вълнуващо и историческо време. Тя изигра решаваща роля за успеха на миналогодишното шоу. Мердиджейн Партлоу е наистина иновативен лидер и нейната мощ в организирането на първокласни събития е изключителна. Дълбоко съм благодарен за тяхното стратегическо партньорство и подкрепа.“

През 2022 г., под ръководството на Крамър, Мелидонян ръководи новосъздадения стратегически отдел за Оскарите, като успешно създаде звено, работещо целогодишно по всички програми, свързани с наградите. Екипът също така контролира продажбата на билети за гостите и номинираните и местата за събития в сезона на наградите и оглавява прожекциите на членовете.

Мелидонян наскоро беше EVP на стратегията за Оскарите. Тя започва кариерата си в Академията през 2005 г. като публицист, напредвайки до ръководител на комуникациите и публичността и наблюдавайки стратегията на марката и маркетинга, преди да се премести да ръководи екипа за стратегия на Оскарите. Преди Академията Мелидонян е работила във Вашингтон, окръг Колумбия, включително за посолството на Република Армения.

Партлоу се присъедини към Академията през 2013 г. и наскоро заемаше позицията на Старши вицепрезидент, Производство на награди и Специални събития, допринасяйки значително за събитията на Академията. Преди да се присъедини към Академията, Партлоу продуцира събития за Детска болница в Лос Анджелис, авиокомпания Emirates и няколко високопоставени глобални филантропски семейства.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !