Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Как крал Чарлз поддържа форма със строга диета на фона на диагнозата рак

отпечатай новината

07.02.2024 11:21 | Видян 502 пъти

Как крал Чарлз поддържа форма със строга диета на фона на диагнозата рак

Неотдавна Mirror съобщи, че крал Чарлз следва невероятно стриктна диета и здравословен начин на живот, изпълнен със занимания на открито, които му помагат да остане активен.

На 5 февруари Бъкингамският дворец обяви, че крал Чарлз е бил диагностициран с рак и е започнал "график на редовни лечения" за състоянието, което ще го накара да пропусне "публичните" кралски задължения за момента въз основа на съвет на неговия медицински екип.

Бивш член на персонала - Джулиан Пейн, който е работил като прессекретар на Чарлз в продължение на пет години - преди това разкри, че сегашният крал избира здравословна закуска "от сезонна плодова салата и семена с чай". Кралят никога не спира за обяд, разкри Пейн, така че „ранен урок, който научих, когато бях на път с него, беше да закусвам обилно или да нося няколко снек-бара със себе си“.

Пейн също отбеляза, че работният „ден на краля е бил доста безмилостен“, докато той е работил за монарха, и това е чувство, което и Уилям, и Хари са повтаряли през годините. В документален филм от 2018 г. Хари разкри, че Чарлз работи до толкова късно, че е известно, че заспива на бюрото си, а Уилям отбеляза, че би искал да прекарва малко повече семейно време с баща си и че в даден момент ще намали темпото, добавяйки: "Той е най-здравият мъж, когото познавам, но също така искам да е във форма, докато навърши 95 години."

В 13 часа Пейн също обясни, че дори и да не обядва, Чарлз спира за ежедневна почивка, за да излезе навън и да се наслади на чист въздух и разходка

Първата истинска пауза за деня ще бъде в 17:00 ч., когато кралят ще спре за чай, шанс за него да презареди, често с кралицата, на сандвичи и парче плодова торта.

Ако има нещо останало, след като тортата е била раздадена, то ще бъде поставено в кутия на Tupperware, за да се появи отново на следващия ден и деня след това.

През 2021 г. Чарлз призна, че два дни всяка седмица стриктно избягва месо и риба, а в един от тези дни става напълно веган, без млечни продукти.

В изявление дворецът обясни, че Чарлз се надява, че споделянето на неговата диагноза „може да подпомогне общественото разбиране за всички хора по света, които са засегнати от рак“ и е трудно да се подценят колко хора засяга ракът. Малко хора ще преминат през живота си, без да бъдат засегнати от болестта - Macmillan Cancer Support съобщава, че на всеки 90 секунди някой в Обединеното кралство е диагностициран с рак.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !