Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Кой е Царевицата: експродавачът на кукуруз на басейн - кандидат на ППДБСС за шеф на СОС?

отпечатай новината

07.02.2024 17:48 | Видян 909 пъти

Кой е Царевицата: експродавачът на кукуруз на басейн - кандидат на ППДБСС за шеф на СОС?

За втори път спечелилата изборите в София и представяща за евроатлантическа и експертна коалиция ППДБСС издига Цветомир Петров, по-известен като Царевицата за председател на Столичния общински съвет, лансиран от новия кмет Васил Терзиев, но повече от самия сив кардинал на Промяната Лена Бориславова, ако се вярва на вътрешни източници.

Партизанското му име Царевицата или Кукуруза, както пък го наричат във ВМРО, идва от прост житейски факт. Човекът продава царевица на басейна в Люлин – Люлин бийч, който се държеше от двама съдружници – Румен Димитров (неуспял кандидат за кмет на Надежда от ППДБСС) и от Веселин Теофилов (от Съвета на директорите на Пазари Възраждане).

Цецо започва да се навърта около ВМРО края на 2014, началото на 2015 през Национално движение БГ патриот, което е на Петър Харалампиев – Бато Харо. Това е бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина, обвинен и арестуван за корупционни практики с продажба на бг паспорти на македонски граждани по време на Борисов 3.

Царевицата живее в Хаджи Димитър. Женен е от няколко години, има дете. Баща му е починал като е бил много малък. Не е ясно откъде се познава с Теофилов, но той възприема Цецо като свой син и винаги се е грижил за него. Реално продавачът на царевица на басейна му пробива в политиката, благодарение на ментора си.

През 2017 г. когато се състави правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, част от чиято коалиция беше БГ Патриот, Царевицата ненадейно се озовава младши експерт в Министерството на околната среда и водите. Неясно какъв точно специалист е, но през 2018 г. той е издигнат до старши експерт и то в най-апетитната Дирекция Обществени поръчки.  Менторът е близък с тогавашния ресорен зам.-министър в МОСВ Петър Кънчев. Само напомняме, че тогавашният екоминистър от квотата на Патриотите Нино Димов е арестуван и лежи зад решетките с месеци заради афери във ведомството. Той е наследен на поста от друг деятел на същата националистическа коалиция - Емил Димитров - Ревизоро.

През следващата 2019 г. нашият герой става кандидат за евродепутат от ВМРО под номер 114. След това въобще не изгрява на сцената.

За да блесне сензационно на общинските избори през есента на 2023 г. Той изведнъж се оказва деятел на ППДБСС. Как яркият консерватор - патриот изведнъж се превръща в отявлен либерал - евроатлантик, което са полюсни състояния на духа и начини на мислене, няма как да ни стане ясно. Но влиянието на Царевицата е голямо, твърдят вътрешни източници, като успява да лансира на практика кандидат - кметовете на коалицията в Западна София: Румен Димитров (Надежда), Димитър Георгиев (Красна поляна), Георги Тодоров (Люлин), Владислав Владимиров (Нови искър) и да вкара свои хора в листата.автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !