Синът на най-богатия човек в Азия с...

Милиардерът Анант Амбани ще се ожени за дългогодишната...

Сутрин сякаш съм на 90 г и искам да...

Актьорът Джеръми Ренър премина през дълъг път на...

Бях в ада, загубих дете: Ники Кънчев

отпечатай новината

12.02.2024 10:05 | Видян 486 пъти

Бях в ада, загубих дете: Ники Кънчев

"Аз бях в ада. И то когато си на екран, когато си щастлив, половината зрители те обичат, другите - не. Това ми се случи, когато всичко беше много публично - изгубих дете", просълзи се Ники Кънчев, докато разказваше личната си трагедия пред Светослав Иванов в "120 минути" по бТВ.

Така отговори донякъде на въпроса за каузите, които защитава всеки ден, грижейки се чрез кампании за болни деца, които се нуждаят от подкрепа. По думите му обаче едва ли загубата на неговото дете е причината за неговата ангажираност.

И все пак "това ангелче (загубеното му дете - б.р.) е всеки ден до мен. Казвам му добър ден, лека нощ. Най-голямото богатство е сестра й (дъщеря му Мари София - б.р.), която е жива и здрава, но то върви с най-голямата болка", каза още Ники Кънчев.

Наскоро получил покана във фейсбук: "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Влязъл веднага и написал: "Скъпи майки, вие сте героите, вашата битка е всеки ден". И оставил телефона си който има нужда, да му звъни.

При тези думи Светослав Иванов стана и прегърна Кънчев. Двамата всъщност се познават от години, когато 19-годишният Иванов отишъл при него да се учи на журналистика.

"Опитах се да те вкарам в шоубизнеса, пращал съм те на интервю с "Алфавил" в Пампорово, там бяха и "Бакара"", разказа Ники Кънчев

Няколко години по-късно, когато и двамата са в "Дарик", Кънчев кани Светослав Иванов за сценарист в първото издание на "Стани богат" по Нова телевизия.

"Стани богат" е като републиканско или европейско по знания - едни малки бурмички, които си ги виждал по някакъв път, идват точно на това място и дай боже да се спечелят големи суми, каза популярният журналист за играта, която отново ще води, но вече по бТВ.

Навремето било голяма изненада, когато едно дете от Червен брег, както му викат, да влезе във Факултета по журналистика, разказа Кънчев. Сравни го с кастинг за международен филм, нещо, което днес направи Мария Бакалова.

Подготвил го проф. Христо Будевски, който братът на Ники Кънчев срещнал във влака от София до Червен бряг. През месец май професорът казал на Кънчев, че е готов за студент, но във Велико Търново, за журналистиката не му знаел подготовката. "Откъде тази смелост, аз казах не", обяснява тв водещият.

Навремето майка му и баща му слезли много бедни на гарата в Червен бряг, където изграждат къщата си от нулата. "Това трудолюбие и постоянство го научих от тях. И добрите сърца. Майка ми все казваше: За нас да има, но и за хората."

Като младеж Ники Кънчев ходел нагоре-надолу с един ВЕФ, слушал "Свободна Европа" на румънски, където румънските водещи пускали и музика. Той знаел имената им и когато отишъл да снима "Стани богат" в Румъния (там започват първите снимки на шоуто - б.р.), ги потърсил, за да им каже, че те са били първите му учители. Те обаче били починали.

"Стани богат" тръгва по бТВ с Ники Кънчев от 19 февруари и ще се излъчва всеки делничен ден от 18 ч.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !