Джокович рекламира България

Огромна реклама на България и София направи пред...

Как Златан Ибрахимович взриви Сан...

Мачът на най-добрия български тенисист Григор Димитров и...

Виж как се прави едно Ламбо (ВИДЕО)

отпечатай новината

20.02.2024 15:00 | Видян 515 пъти | Гласували 1

Виж как се прави едно Ламбо (ВИДЕО)

През март миналата година Lamborghini разкри Revuelto, най-новият V-12 суперавтомобил на автомобилния производител и първият с plug-in хибридна технология.

Revuelto не е проста актуализация на своя предшественик, Aventador, а основен редизайн, който в допълнение към електрификацията включва нова вана от въглеродни влакна, нова 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и нов V-образен 12. Двигателят, все още с 6,5-литров работен обем, е едва третият V-12 в 60-годишната история на Lamborghini.

ВИЖ ВИДЕО ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО ТУК

Заводът на Lamborghini в Сант’Агата Болонезе, Италия, също трябваше да бъде модернизиран, за да поеме производството на Revuelto, както е описано в това видео, публикувано наскоро от Lamborghini. Надстройките включват добавяне на 1,8 милиона квадратни фута към местоположението, например за разполагане на нови съоръжения за производство на електрически двигатели и батерии, както и допълнителни тестови зони. В един тест всеки електрически двигател преминава тест за натоварване, който симулира високоскоростно движение на италианската тестова писта Nardo.

Повече автоматизация също е въведена в производствения процес, включително автономни шейни, които придвижват превозни средства между монтажните станции.

„За да произведем Revuelto, ние разбрахме, че трябва да отидем над и отвъд“, каза Раниери Николи, главен производствен директор на Lamborghini, в изявление. „Вдигнахме летвата, за да го произведем, създавайки това, което наричаме Manifattura Lamborghini Next Level, производствена система с хора винаги в основата, но която сме адаптирали към много по-сложен продукт и към процеси, които не сме използвали преди.“

Revuelto генерира върхови 1000 к.с. от своя V-12 и трио електрически мотора (два на предната ос и един интегриран с трансмисията, монтирана отзад), което според Lamborghini ще накара колата да ускори до 100 км в час само за 2,5 секунди и в крайна сметка достига 350 км/ч.

Ценообразуването започва от близо 500 000 евро (приблизително $540 000), а доставките започнаха през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Източник: motorauthority

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !