С.Йончева откри новия сезон на...

"Миналата неделя бях във Виена за откриването на сезона...

Галкин щракна 75-годишната Пугачова

Галкин снима 75-годишната Пугачова на терасата с кърпа...

Серафим Тодоров отказал $1М на американци да се бие за тях

отпечатай новината

20.02.2024 15:04 | Видян 391 пъти

Серафим Тодоров отказал $1М на американци да се бие за тях

Един от най-известните, ала сега забравени българи, трикратният световен и четирикратен европейски шампион по бокс Серафим Тодоров шокира феновете си с това колко пари отказал, за да продължи да се състезава за България.

Той е сребърен медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996-а и цели два пъти Спортист на годината в България, за да не замине за Америка обаче, спортистът жертва всичко.

"1 милион отказах. Те знаеха и трепереха да не ги оставя. Всички от мен ядяха, 20 човека от федерацията трепереха да не подписвам, да остана да се бия за тях", разказа Серафим в Преди обед.

След мач с Флойд Мейуедър, който сега е най-богатият и най-високо котиран боксьор в света, му предлагат да замине за Америка и да се бие за тях.

"Поискаха да подпиша договор с тях, но аз отказах. Заявих им, че ще продължа да се състезавам за България", откровеничи Тодоров.

Серафим Тодоров е запазил бойкия си дух и е категоричен, че не са му нужни богатства, за да бъде щастлив. „Искам просто да живея нормално", казва бившият шампион, един от най-гениалните спортисти в българската и световната история.  

Сега шампионът е безработен и живее в Пазарджик. Тодоров се определя като "олимпийски пенсионер" и смело се включва в новия сезон на Денсинг старс.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !